glossy intervju

"KREATIVNO SAM RASTEREĆENIJI NAKON ODLASKA IZ LEGENDI": Ivan Milinković otvoreno o samostalnoj karijeri, ali i LAŽIMA i NEPOVERENJU

0

Poznati pevač i bivši član grupe „Legende“- Ivan Milinković, napuštanjem grupe uspešno je uskočio u solo muzičke vode i napravio veliki iskorak i podvig u svojoj karijeri.

foto: Ivan Radosavljevic Shume
foto: Ivan Radosavljevic Shume

Ivan je pre nekoliko dana izdao svoj treći po redu singl “Ne voli me zažalićeš“, a u intervjuu za Glossy otkriva sve detalje svog novog projekta, priča kako se ne troši više na stvarima i momentima u svakodnevnom životu koji mu nepotrebno oduzimaju vreme i energiju, te ističe kako je odlaskom iz Legendi kreativno rasterećeniji.

 

Nova pesma “Ne voli me zažalićeš” upravo je izašla. Kakvi su vaši prvi utisci?

 

Ne znam ni sam, jer sam radio na njoj dugo pa još uvek nemam realan otklon. Mislim da je kompletna u svakom smislu i zrela u skladu sa mojim iskustvom i težnjom za nečim drugačijim od onoga što sam radio godinama! Nije na meni da pričam o tome. Oni koji je budu želeli da čuju i vide kroz spot mogu i da komentarišu.

 

Ovo je vrlo iskrena numera koja govori o najčešćem problemu današnjice - poverenju, odnosno nepoverenju. Apelujete da niko ne može u bilo čemu da se osloni na drugog, niti da sto posto sebe, ali da uvek sve treba prihvatati sa jednom malom rezervom. Da li možemo da poradimo upravo na tom “poverenju”, i koliko zapravo moramo da budemo jake ličnosti da bismo nešto postigli i promenili?

 

Moj stav o tome je da se treba prilagođavati, ali ne uvek i po svaku cenu. Neverstvo je prisutno samo ako druga strana bilo muška ili

ženska u vezi vara pod glumom i izgovorom da je sve ok. i da ne postoji neko treći. U ovoj pesmi poruka je jasna , nema laži , prevare vec konkretnog saopštavanja da mnogi žele da budu slobodni i da to svojim ponašanjem ne kriju. To i jeste u prirodi svakog bića kao i želja da podeliš sa nekim život i sve lepe i manje lepe trenutke na najlepši mogući način. Osamiti se ponekad može biti svakome dobro stanje koje donosi često i dobre rezultate pa je i želja svakoga za osamom jedna prirodna pojava. U ovoj pesmi muskarac želi da živi bez stega i obaveza prema nekome upućen na sebe samog, jer shvata da je takav i da ne želi time da povredi žensko srce koje često idealizuje partnera i vezu. Naravno, nisi svi takvi. Na poverenju može da se poradi samo ako su obe strane spremne na to. Ukoliko nisu kao u ovom slučaju, treba ga pustiti i tražiti srodnu dušu.

 

U kojim stvarima dajete sebe celog, a u kojima pak ne?

 

Ne poznajem sebe kao nekoga ko se ne daje u ozbiljnim stvarima 100% . Uvek dajem sve od sebe što mogu, jer sam samo tako dorečen i nadam se pravilno shvaćen. Kada pričamo o ovome, tu po mom mišljenju nema "pijace" , kad to kažem mislim na kalkulacije. Sa iskrenošću se ne trguje - ili jesi ili nisi. Zbog toga su moja ubeđenja takva i stav je jasan. Ne dajem se, tačnije ne trošim više na stvarima i momentima u svakodnevnom životu koji mi nepotrebno oduzimaju vreme i energiju. U tom smislu nadam se da sam nešto naučio.

 

Gde su snimani kadrovi iz spota, i da li kao na svakom snimanju, pa tako i na vašem postoji neka anegdota?

 

Snimanje je rađeno u bivšoj rezidenciji Kneza Pavla u Safarikovoj ulici. Mnogo je lokacija obiđeno, dok nismo na kraju odlučili da baš tu snimamo. Nema neka konkretna anegdota, možda zanimljivost da kada smo rekli da želimo da radimo sliku u sepiji tj. patiniranom tonu i kada sam snimao kadrove u potkrovlju , u jednom momentu je moj sako koji je bio svetlo plav postao patinirano plav zbog prašine od golubova i svega sšo postoji u tom starom zdanju. Naravno da smo se cepali od smeha kada sam rekao da imamo i pre montaže gotove kadrove (smeh).

 

Koliko čovek mora da bude hrabar i pre svega čestit da za sebe kaže: “nisam ja radost, izvor sam tuge”? 

 

Dovoljno da kaže: "Ako želiš tako onda je ok., a ako ne možeš pusti me da foliram da te ne bih tako zavaravao lažnom nadom"! To je moralno i čestito, bez paravana i laži - igra "otvorenih karata"!

 

foto: Ivan Radosavljevic Shume

Da li je muškarcima teže da kažu istinu?

 

Mislim da pol nije bitan, jer podjednako mogu biti čestiti i muškarci i žene kao i nemoralni, nestabilni i spremni na prevaru!

 

Pesma je drugačija od prethodih jer je skroz u pop varijanti. Da li vam se to dopada i da li njom polako uplovljavate u pop vode? 

 

Da mi se ne dopada ne bih je ni uradio! Ona je posle prethodne dve pravi pokazatelj moje želje za novom fazom u mom profesionalnom pevačkom pozivu, legla mi je kako mi to u muzičkom žargonu kažemo i verovao sam u nju od samog početka! Verujem u svaku za koju se odlučim, ali i među njima uvek imam svoje favorite! U kojim sam "vodama" neka drugi kažu, želim da u onome što radim budem maksimalno dobar i isto tako svoj!

 

Kako su reagovali vaši bližnji kada su je čuli, i koji je bio prvi komentar kog se sećate? 

 

Nikada nema neke euforije! Svidela im se na prvo slušanje. Moji su vrlo kritički raspoloženi kada je moj rad u pitanju, jer su svesni da posle toliko godina rada moraju kriterijumi da budu oštri!

 

Da li ste nekome u životu rekli “Ne voli me, zažalićeš”?

 

Ja konkretno nikada nikome nisam rekao to! Postoji mala anegdota vezana za naslov numere. Kada su je čule neke devojke i žene iz mog fan kluba prvi komentar je bi :"Jao kakva pesma, ali Ivane, pa ti nisi takav, ti si dobrica, odan svojima, takvog te i mi znamo"!

Moj odgovor je bio : "Možda ja samo dobro glumim, hahahaaaa "!

Naravno da su prokomentarisale :"Vidi ti njega, au Ivaane "! (smeh).

 

Koliko ste postali slobodniji i rasterećeniji odlaskom iz “Legendi”?

 

Psihički i fizički sam mnogo opterećeniji, ali sam zato kreativno rasterećen. da mogu šire da razmišljam i radim na muzičkom planu!

 

U ovoj godini ste definitivno mnogo toga uradili za sebe. Šta vam je preostalo još da uradite do kraja godine?

 

Da završim još neke numere koje su odabrane i da poslovno uđem u novu godinu, kako kažu protiv uroka! Tako je najbolje. Razmišljanja i planova nikad dosta, videću sta će moći da se ostvari! Gledam pozitivno dane koji dolaze.

 

 

makonda-tracker