sličnost je jasno vidljiva

Možda ste ga zapazili u nekoj domaćoj seriji: Znate li ko je otac Viktora Savića? (FOTO)

0

Popularni glumac imao je priliku pre nekoliko godina da sarađuje sa svojim ocem, koji je u svet glume zakoračio decenijama kasnije nego što je to obično slučaj. Ipak, odlično se pokazao!

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Viktor Savić jedan je od najpopularnijih na našim prostorima i gotovo da nema većeg filmskoj ili televizijskog projekta, a da on ne učestvuje u njemu.
On je tokom svoje bogate i uspešne karijere imao priliku da sarađuje s najvećim imenima naše glumačke scene, a interesantno je to što je u jednoj njegovoj seriji igrao i njegov otac.


U pitanju je Jovan Savić, koji je u seriji "12 reči" igrao lik Bogdana Stanića, odnosno oca čiji lik igra Viktor.

 

On je bio očigledan izbor, budući da je sličnost između njih neverovatna, a glumčev otac zakoračio je u svet glume sa 62 godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktor Savic (@_njezz_)


Jovan Savić je, inače, muzičar, peva i jedan od osnivača benda "Zona B", jednom prilikom je u razgovoru za Politiku ispričao da je bio iznenađen kada mu je ponuđena uloga u seriji "Pet".


Pre tačno tri godine gostovao sam s nekoliko muzičara u Jutarnjem programu RTS-a povodom projekta "Stari rok majstori". Sećam se, bila je subota, rano jutro, mi smo najavljivali poslednji od tri koncerta koji je trebalo da se održi u "Zvezdara teatru". Nakon mesec i po dana, dolazi Viktor kod mene i kaže mi kako mu je reditelj Balša Đogo pokazao mobilni telefon na kojem je bila moja slika. Ja u čudu. Ne shvatam o čemu se radi, a sin mi kaže da Balša sprema neku krimi-seriju, za koju ima scenario u kojem ima dva razrađena lika. Ženski, koji je namenio Jeleni Đokić, i muški, koji bi želeo da glumim — ja! Video me je kada sam gostovao na RTS-u i odlučio da lik Bogdana Stanića Skocija poveri naturščiku — rekao je on.

 

Jovan Savić, Viktor Savić
foto: Nemanja Nikolić

Pored uloge u "12 reči" i "Pet", Jovan Savić je igrao u serijama "Senke nad Balkanom", "Kalkanski krugovi", "Žigosani u reketu" i "Urgentni centar".

 

 

makonda-tracker