potresna priča

Ostala je bez desetogodišnjeg sina: Život poznate glumice obeležila je tragedija koja lomi srca

0

Talentovana dramska umetnica Belma Lizda Kurt samo nekoliko puta u javnosti govorila je u bolnom gubitku, ali od te 2010. godine ništa nije isto.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Bosansku glumicu Belmu Lizdu Kurt publika širom regiona zavolela je u hit seriji "Lud, zbunjen, normalan", kada je ulogom duhovite Rabije Bubić Bube vraćala osmeh na lice ljubiteljima ove svojevrsne komedije. 

 

S druge strane glumičin život za tren je dobio najgori mogući scenario, leta 2010. godine, kada je na tragičan način izgubila sina Jana Isaka koji je stradao u nesreći.

 

Dečak je tada imao samo deset godina, a tokom leta otputovao je u Kanadu kod rođaka. Jedna sasvim obična poseta plaži i vožnja kajakom, dobila je najstrašniji scenario kada se kajak prevrnuo, a o nesreći su pisale i tamošnje dnevne novine. 

 

Prema pisanju "Canadian Pressa", suprug nestale žene pozvao je policiju nakon čega je usledila masovna potraga avionima i čamcima. Prevrnuti kajak ugledali su narednog dana u jutarnjim časovima, dok su tela žene i njenog nećaka (Jana Isaka) pronašli šest sati kasnije pored podvodnog grebena. Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dečak preminuo od promrzlina, a žena je ostala na bolničkom lečenju.

 

Molim vas, imajte razumevanja. Ne bih želeo ništa da govorim o tome, samo mogu da potvrdim da nam je sin poginuo ― ovo je uspeo da izusti glumičin suprug Aleš Kurt, te 2010. godine.

 

Belma Lizda Kurt
foto: Youtube Printscreen

Nakon što su izgubili sina Belma i njen suprug Aleš povukli su se u sebe, ali su kasnije shvatili da moraju da nastave sa životom, jer su u kući imali i ćerkicu Umu.

 

Želela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj meri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasleđa. Veliki sam poštovalac dece i njihove percepcije sveta, volim da im se približim i postanem im na neki način prijateljica ― rekla  je glumica u razgovoru za magazin "Azra", pre nekoliko godina.

 

Pored mezimice i supruga Belma je vratila veru u bolje sutra, a dečje pozorišne radionice koje godinama uspešno vodi dale su joj osećaj blaženosti i ispunjenosti.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker