ponosi se njim

"Iz logora je izašao sa samo 38 kilograma": Jelena Karleuša podelila delić potresne porodične istorije

2

Poznata pevačica objavila je portret jednog svog pretka i podelila s pratiocima detalje o njegovom životu zbog kojih će vam u grlu stajati knedla

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Dobro je poznato da je pevačica Jelena Karleuša ćerka radijske voditeljke Divne Karleuše i policijskog inspektora Dragana Karleuše, a ona je jednom prilikom pomenula i da je potomak jedne austrijske grofice. Sada se ponovo osvrnula na istoriju svoje porodice i podelila s pratiocima priču o svom deki, kog nije upoznala, budući da je preminuo tri godine pre njenog rođenja.


Jelena je objavila Instagram Story na kom se nalazi crno-beli portret mladog oficira i napisala:


Moj deda, Pavle Karleuša, 1938. godine kao kapetan vojske Kraljevine Jugoslavije. Proveo je tri godine u Nemačkom logoru iz kog je izašao živ sa samo 38 kilograma.


Ona je dodala da je po završetku Drugog svetskog rata, njen deda završio u ozloglašenom logoru namenjenom jugoslovenskim političkim zatvorenicima.


Malo posle završetka rata, komunistički režim ga je poslao ga je na Goli otok gde je proveo 5 godina, nakon čega su ga pomilovali i on se vratio u Beograd. U svom svedočenju o mučenju koje je doživeo, za nemački koncentracioni logor, rekao je da je on u odnosu na Goli otok bio vazdušna banja. Umro je 1975. godine u 62. godini, tri godine pre nego što sam se ja rodila. Bio je poznat i po tome što je bio vrhunski šahista i igrao simultanke sa najvećim šahovskim velemajstorima tog vremena — napisala je pevačica.

 

Jelena Karleuša
foto: Instagram

 

makonda-tracker