USPOMENE

Andrija je od OCA nasledio eksplozivnost i smisao za humor: Glumica iskreno o životu bez supruga Milorada Mandića Mande

0

Nakon 12 godina zajedničkog života dogodila se tragedija koja je Anastasiju Anju Mandić navela da potražio smisao života i veru u bolje sutra.

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Glumica Anastasija Anja Mandić pre pet godina suočila se sa iznenadnim i najvećim gubitkom kada je preminuo njen suprug Milorad Mandić Manda sa kojim je dobila naslednika Andriju, a tog trenutka je bila skamenjena i uplašena:

 

 Bila sam veoma uplašena kad sam shvatila da moram od tog trenutka sve sama sa sinom. On je bio sa mnom u publici kada je Manda doživeo srčani udar i sve je video. Tako da sam imala dupli zadatak - da nađemo moj kolosek i uporedo da pratim Andriju —  istakla je Anja tokom gostovanja u emisiji "Balkanskom ulicom" i dodala:

 

  Bilo je veoma teško jer nismo mogli da imamo nikakvu intimu u tim trenucima. Ali sam se izmakla iz te gungule i ostala zatvorena sa porodicom i sinom. To je period kada sam osvestila da sam uplašena, ali da mi treba vreme da naučim da živim bez Milorada. Sad kad je prošlo pet i po godina, mogu da kažem da sa tim mogu da živim.

 

 

S obzirom na to da je sa kolegom provela 12 godina, nakon gubitka osećala se kao da ponovo uči da "hoda i živi".

 

—  Tu nagon za opstankom i volja za smislom i pravo na život koji osvestite dosta uradi mimo racija, tad racio ne funkcioniše dobro. Tad idete iz dana u dan i učite ponovo da koračate, tu imate mnogo stvari na koje treba ponovo da se navikavate. Ali prvih godinu dana, kada nekog nema, svakako mora da prođe, da biste vi osvestili svoj život. Tu sam stavljala Andriju u prvi plan i bila sam okrenuta ka njemu, bilo mi je bitno da budem funkcionalna —  priznaje Anja.

 

Neminovo se suočila i sa majčinstvom koje nosi samo na svojim plećima, a to nimalo nije lagan put.

 

 

—  Trudim se da Andriji olakšam i izvedem ga na pravi put, ali ne znam da li sam uspela još uvek. Tu su stalno novi izazovi, ovo vreme je zastrašujuće te bi naravno bilo dobro da mu je tata tu. Ja sam samo mama i ne igram mu ulogu oca, ne znam da li ću sve rešiti, ali se trudim da budem tu i da mu pomažem — kaže glumica i dodaje da je njihov naslednik nasledio dosta Mandinih karakteristika.

 

—  Andrija dosta podseća na Milorada fizičkim izgledom. Ima takođe taj mir i eksplozivnost i duhovit je na njega. A to kad ume da se prepusti i da više bude sanjar i romantik, je na mene. Primećujem da je jako dobar u pamćenju dijaloga, da ga zanima gluma, ali ga puštam da sam izabere svoj put —  završava glumica za emisiju "Balkanskom ulicom."

 

Anastasija Anja Mandić
foto: Balkanskom ulicom printscreen

 

 

 

 

makonda-tracker