iskreno

"Moje muške želje su SAMO JEDNO..." Ljubomir Bandović ne krije čemu se najviše nada u životu

0

Jedan od najboljih srpskih glumaca obično svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti, pa tako javnost čak sedam godina nije znala da se razveo od supruge Tatjane

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Iako Ljubomira Ljubu Bandovića gledamo gotovo svakodnevno: on je jedna od najvećih zvezda srpskog pozorišta, filma i televizijskih serija, o njegovom privatnom životu ne zna se mnogo. Čuveni glumac uvek je raspoložen da priča o svom poslu, ali o sebi daleko od kamera i teatra, za razliku od nekih kolega, ne priča.


Ipak, tokom gostovanja u emisiji "Balkanskom ulicom" Bandović je otkrio da se razveo pre čak sedam godina, kada ga je voditeljka Vesna Dedić pitala ima li njegova supruga poteškoće da se s njim dogovori oko kućnih poslova.


Moja žena već dugo nema probleme sa mnom, jer smo mi razvedeni ima sedam godina. Kroz razvod smo prošli normalno, kao i svi normalni ljudi ― rekao je glumac.

 

Bandović je, inače, ranije govorio o njihovoj borbi za potomstvo, a sada se ponovo osvrnuo na tu svoju veliku želju.


Moje muške želje su samo jedno, da se ostvarim u ulozi roditelja ― istakao je.


On je dodao da je, iako ima 45 godina, zadržao mladalački duh.

 

Ljuba Bandović
foto: Ana Paunković

Mi koji rano ostarimo dugo budemo mladi duhom i u mozgu. Mnogo toga sam namerno sebi oduzeo od svog mladovanja i detinjstva, znajući da ću znati da uživam u tim nekim stvarima tek kada budem zreo ― rekao je Bandović.
On je priznao i da je ranije kuburio sa samopouzdanjem i da nije želeo sebe da zavarava da je nešto uradio dobro kada je bio svestan da nije.


I pre nego što sam postao glumac imao sam to neko upitno samopouzdanje, ali nikad nisam bio subjektivan. Nisam hteo da se lažem kad recimo nisam suštinski nešto dobro uradio, a ipak dobijem salve pohvala. To nisam sebi dozvoljavao, da se zakačim za takav šablon ― istakao je.


On se osvrnuo na to što mnoge njegove kolege ne vole da gledaju svoje uloge i objasnio da bi on to formulisao malo drugačije. Kako ističe, bitno je umeti da gledati sebe i svoj rad i ne biti preambiciozan.


Jedini put da napredujete i da vas to suštinski zanima, jeste da budete pošteni kad se gledate. Glumci imaju tu floskulu "Ne volim sebe da gledam". To nije tačno. Zapravo "Ne umem sebe da gledam" je bolja formulacija. Ja sam sada, koliko me češće ima u projektima, i malo naučio sebe da gledam i sad sam okej sa tim. Kad počnu da vam se smanjuju želje i ambicije, onda je realnost blizu ― rekao je Bandović.


 

 

makonda-tracker