icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

njegovim koracima...

Kao i otac — i on je postigao VELIKE USPEHE: Znate li u kojim serijama smo gledali sina Milenka Zablaćanskog?

Ivan Zablaćanski krenuo je stopama svog prerano nastradalog oca, a već godinama niže uspehe.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

2008. godine Srbija je ostala bez jednog od svojih najtalentovanijih glumaca. Milenko Zablaćanski je nastradao pre više od 13 godina, a nakon strašne saobraćajne nesreće, za život se borio 17 dana. Ipak, bitku je izgubio.

 

Bilo da ste ga voleli kao Miksera u "Porodičnom blagu" ili Nešu Ljutića u "Stižu dolari", Milenko Zablaćanski je iza sebe ostavio brojne uloge, tužnu publiku, ali i porodicu. On je bio u braku sa balerinom i kostimografkinjom Snežanom Vesković, sa kojom je radio zajedno u Pozorištu na Terazijama, a tamo su se i upoznali. Iza njega su ostala i dva sina, Ivan i Nikola.

 

1 / 8 Foto: Sonja Spasić

 

Ivan Zablaćanski krenuo je Milenkovim stopama, a gledali smo ga u seriji "Ubice mog oca", gde tumači lik inspektora.

 

Kada je Milenko poginuo, imao sam 18 godina i već želeo da upišem FDU. Tata i mama vodili su me često kao klinca u pozorište. Sećam se da sam voleo da sedim pored portirnice, u kolima iz "Briljantina". Eto, danas igram u toj predstavi... Verujem da sam od oca nasledio profesionalan odnos prema poslu. Nikad ne kasnim, uvek sam u "niskom startu" pred probu ili predstavu. Inače, tatu sam posebno voleo da gledam kao Džordžina u "Srećnim ljudima", na Terazijama u "Herojima" — rekao je Ivan za "Novosti" svojevremeno.

 

U seriji "Crveni mesec" glumio je zajedno sa svojom partnerkom Jelenom Puzić, koja tumači lik Hristine.

 

Ivan Zablaćanski je glumio u serijama "Samac u braku", "Ubice mog oca", "Pet", ali i filmu "Branio sam Mladu Bosnu", "Bićemo prvaci sveta".