porodične vrednosti

"ŽIVELI SMO SKROMNO, U ZAJEDNIČKOJ SOBICI OD DESET KVADRATA": Vuk Kostić iskreno govori o očevoj smrti i bratu Nestoru!

0

Glumac je uspeo da ostvari zavidnu karijeru, po uzoru na svog oca Mihajla Kostića Pljaku.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Glumac Vuk Kostić nedavno je obeležio tužan jubilej - dve decenije od kada je njegov otac Mihajlo Kostić Pljaka, nekadašnji bard glumišta stare Jugoslavije, preminuo od leukemije.

 

Ovaj događaj ostavio je neizbrisiv trag na život popularnog glumca.

 

"Moj otac je preminuo 2001. godine, pre dva meseca obeležili smo dve decenije kako ga nema. Sve stvari i dalje podsećaju na njega. Setim ga se svaki dan, pomenem ga često. On je u meni. Odlazak oca je sigurno najteži životni udarac u mom životu. Ali za tu dvadeset jednu godinu, koliko sam ga imao, sve mi je dao i pružio. Sve me je naučio što je znao, usmerio me je ka pravim vrednostima i stvarima, ostavio instrukcije kako treba živeti i koja interesovanja su vredna. Zarazio me je ljubavlju prema glumi, lovu, moru i pustolovinama" - naglasio je tužno glumac.

 

Vuk Kostić
foto: Sonja Spasić

Samo 40 dana nakon očeve smrti, Vukov rođeni brat Nestor je dobio posao na kruzeru, te je napustio zemlju. Ostao je sam sa majkom u Beogradu, a potom su mu se desili i veliki profesionalni uspesi.

 

"Nestor je dosta pre Pljakine smrti sve to isplanirao, pripremio i dogovorio. A tako se desilo, da je otputovao 40 dana nakon tatinog odlaska. Bio sam najniži čin u lancu komande u našoj porodici i odjednom sam postao glava familije. Posle tatine smrti bilo mi je teško. Mi smo skromno živeli. Nestor i ja smo odrasli u zajedničkoj sobici od desetak kvadrata" - prisetio se glumac.

 

 

 

makonda-tracker