zanimljiv podatak

OD IZBEGLIŠTVA DO MILIONA: Evo koliko iznosi BOGATSTVO koje je ostalo iza princa Filipa i ko će ga ZAPRAVO NASLEDITI

0

Iako testamenti članova kraljevske porodice ostaju zapečaćeni, mnogi detalji su već sada isplivali u javnost

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princ Filip, vojvoda od Edinburga, bio je čovek neverovatne životne priče, a iako je kao izbeglica iz Grčke stigao u Veliku Britaniju bez novca, on je umro sa bogatstvom koje, prema procenama stručnjaka, iznosi barem 10 miliona funti.

 

Premda za sada nema zvaničnih informacija u vezi sa nasledstvom, pretpostavlja se da najveći deo sleduje kraljici Elizabeti, njegovoj udovici.

Detalji testamenta možda i nikada neće potpuno biti javni, jer testamenti članova kraljevske porodice ostaju zapečaćeni, što je tradicija nakon skandala iz 1910. godine, kada je brat kraljice Marije sve ostavio ljubavnici.

 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

Međutim, poneki detalji isplivaju u javnost, kao, na primer, to da je iza princeze Dajane ostalo 21 milion funti.

 

Ipak, Filipovo bogatstvo sastoji se od kolekcije poklona koje je dobijao, vrednih umetnina, knjiga... Kako je napisao stručnjak za kraljevske finansije Dejvid Meklur, Filip je odličan primer toga kako kraljevski darovi mogu postati glavni izvor nečijeg bogatstva.

 

Ako se, navodno, u obzir uzmu i pokloni sa venčanja, njegova zaostavština bi mogla dosegnuti iznos od 50 miliona funti, prenosi britanski Express.

 

Kako se očekuje, deo vojvodinog bogatstva mogao bi ostati deci i unucima, najviše kraljici, a prognozira se da bi njegova umetnička zbirka mogla biti predata fondaciji Royal Collection.

 

 

makonda-tracker