PONIŽAVAJUĆE ILI...?

KAKO BISTE VI REAGOVALI? Trik koji Kejt i Vilijam koriste kad zapošljavaju ljude u Palati RAZBESENO Britance

0

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža s vremena na vreme raspišu konkurs za nove članove osoblja Kensingtonske palate, a sada je otkriveno kojom se taktikom služe pri odabiru

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Rezidencija princa Vilijama, Kejt Midlton i njihove dece princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luja je Kensingtonska palata, iako su veći deo prošle godine proveli Anmer holu, svom norfočkom imanju.


Na svakom koraku vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, očekivano, imaju mnogo pomoći i zaposlenih koji brinu o njihovim potrebama, pa s vremena na vreme moraju da raspišu konkurs za nove članove osoblja. Ipak, onima koji žele da rade za Kembridžove ne treba samo bogat CV, već i još nešto — oštro oko.


Kako je, naime, objasnila Trejsi Voterman, šefica njihove HR službe i osoba od poverenja kraljevske porodice, postoje suptilni testovi i izazovi kojima se Palata služi kada je reč o odabiru kandidata koji su ušli u uži krug.

1 / 22 Foto: Profimedia


Jedan od testova koje volimo da sprevedemo kako bismo proverili ima li kandidat oko za detalje je postavljanje mrtve muve negde u prostoriji. Očekujem da će jedan manji deo njih uočiti muvu i pokupiti je. To je sjajan test jer možda samo polovina kandidata primeti muvu, a jedan od deset njih će se sagnuti i pokupiti je. E, pa osoba koja to uradi, idealna je za ovaj posao — izjavila je Votermanova.


Ova izjava privukla je mnogo pažnje tamošnje javnosti, a nemali broj onih koji se svrstavaju u obožavaoce princa Vilijama i Kejt Midlton smatraju da je ovaj potez ponižavajući za ljude koji konkurišu za posao.

makonda-tracker