kraljevski!

SVET GODINAMA ŽUDI DA ZAVIRI U OVAJ LUKSUZ: Evo kako izgleda dom Kejt Midlton i princa Vilijama u Kensingtonskoj palati

0

Životni prostor vojvode i vojvotkinje od Kembridža drugačiji je nego što ste zamišljali

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princ Vilijam, njegova supruga Kejt Midlton, sinovi princ Džordž i princ Luj i ćerka princeza Šarlot, provode veći deo vremena od početka pandemije virusa korona u svom domu u Norfolku, ali je zvanična rezidencija vojvode i vojvotkinje od Kembridža Kensingtonska palata, koja se nalazi u centralnoj londonskoj opštili Kensington i Čelsi.


Kraljevski par ipak ne koristi celu palatu, već u njoj ima svoj apartman, a on svakako nije tipičan.

 


Kako je Kristofer Vorvik, pisac koji prati prilike u kraljevskoj porodici, nedavno objasnio, Kembridžovi koriste čak četiri sprata, a njihov "stan" nije ni nalik onome što zamišljamo kad čujemo ovu reč.


Ima 20 soba od podruma do tavana, to nije mala kuća. Sve kraljevske rezidencije u Kensingtonskoj palati se nazivaju apartmanima, zbog čega ljudi, naravno, odmah pomisle na američke stanove — rekao je Vorvik. — One nisu to. Kensingtonska palata je građena oko tri otvorene površine.

 

1 / 3 Foto: Profimedia


On je objasnio da rezidencije Kensingtonske palate izgledaju kao spojene kuće, ali je reč o odvojenim građevinama, a Kejt i Vilijam žive u apartmanu 1A. Njihov dom zauzima polovinu krila Sahat-kule i ima pet prostorija za prijem. On uključuje i tri velike spavaće sobe, od kojih svaka ima svoje kupatilo, velike garderobere "za nju i njega", dnevne i noćne sobe za prinčeve Džordža i Luja i princezu Šarlot.

 

Unutrašnjost ovog zdanja nemamo često priliku da vidimo.

 

1 / 5 Foto: Profimedia


Inače, Vilijam i Kejt trenutno borave u Londonu, ali kako Express piše uskoro se vraćaju u svoj drugi dom Anmer hol u Norfolku.

 

 

makonda-tracker