nije joj uvek bilo lako

ODREKLA SE TOGA SVESNO: Ružica Sokić nije krila zbog čega se nikad nije ostvarila kao majka

2

Jedna od najvećih diva srpskog glumišta nije uvek uživala u lagodnom životu

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Ružica Sokić, jedna od najpopularnijih regionalnih glumica, godinama je bila u srećnom braku s Miroslavom Lukićem. Par je dugo uživao u skladu, dece nisu imali, a Ružica nikad nije krila razlog.


Kako su domaći mediji pisali pre nekoliko godina, glumica se majčinstva odrekla iz želje da bude slobodna jer je odrasla u veoma teškim uslovima.

 


Već od detinjstva suočavala se sa nedaćama. Nakon okupacije zemlje od strane Nemačke, Ružičin otac bio je osuđen na smrt, ali je ipak oslobođen i uspeo je da se vrati u Beograd, gde su mu ipak oduzeta sva građanska prava.
Glumica je više puta isticala da je ovaj period detinjstva za nju bio tragičan, i da agonijama kroz koje je njena porodica prolazila tih godina nije bilo kraja.


U trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera jer je to bila ruska formula stanovanja — ispričala je Ružica u intervjuu za Story 2006. godine. — Ti ljudi iz sela Rušnja maltretirali su nas, naročito mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život — istakla je glumica jednom prilikom.

 

1 / 8 Foto: Marina Lopičić


Bila je prva u svojoj generaciji glumaca koja je opsovala na sceni, a nije se suzdržavala ni da se usprotivi kada je smatrala da je to potrebno, naročito kada su joj oduzeli ulogu u najskupljem jugoslovenskom ratnom filmu "Sutjeska" u kome je trebalo da igra pored Ričarda Bartona.

 

Uloga joj je oduzeta zato što je, kako su naveli, "bila ružna".

 

Ružica Sokić preminula je 19. decembra 2013. godine, na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije, a koliko je bilo poznato javnosti duže vreme se borila s Alchajmerovom bolešću.

 

 

makonda-tracker