nije bio spreman

"VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO, KAKO OVO IZDRŽATI?!" Sin Isidore Bjelice skrhan nakon njene smrti

3

Književnica Isidora Bjelica, preminula je prekjuče u pedeset drugoj godini života, nakon što se od 2012. godine borila sa kancerom.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Iza nje ostale su brojne knjige, kolumne, drame, emisije, ali i njene dve najveće kreacije — sin Lav Grigorije Pajkić i kćerka Vila Evanđelina.


Isidorin sin rekao je da porodica nije bila spremna za ovako veliki udarac, uprkos tome što su znali da je bolest uznapredovala.

 

 

Ne znam šta bih vam rekao... U stanju sam šoka! Vest me je zateka potpuno nespremnog, iako čovek nikada nije spreman da izgubi roditelja, koliko god godina da ima. Kako ovo izdržati — rekao je Lav i dodao da je bio svestan težine bolesti s kojom se njegova majka borila, verovao je da će kao i uvek do sada, ona pobediti.


Bolovala je od najgoreg oblika kancera i prognoze lekara nikada nisu bile dobre. Uprkos tome, uspevala je da ih opovrgne i da živi osam godina s tom bolešću — ispričao je Lav i dodao da će majku pamtiti kao najdragoceniju osobu u životu.

 

1 / 7 Foto: Marina Lopičić

 

Više ništa neće biti isto, mi bez nje nećemo biti isti. Ne znam kako ću dalje — rekao je Pajkić.

 

Vili je najteže. Ona je najmlađa i bila je jako vezana za mamu — kroz suze je ispričao Lav Pajkić.

 

Isidora će biti sahranjena u subotu 8. avgusta u Aleji zaslužnih građana, a istog dana u 12 časova u Sava centru biće održana komemoracija.

 

 

makonda-tracker