tragedija

"DRAGI BOŽE, UZMI MENE, NEMOJ OVO DETE": Ovako je Isidora Bjelica govorila o ZAJEDNIČKOJ BORBI ZA ŽIVOT sina Lava i sebe

5

Iza nje su ostali suprug i sin Lav i ćerka Vila ― Isidora je bila neverovatno vezana za njih i jednom prilikom je otkrila zašto su na porođaju očekivali da će umreti...

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Književnica Isidora Bjelica preminula je u Beogradu, a iza nje je ostala njena porodica i brojni neutešni prijatelji.

 

Isidora je, svojevremeno, čestitajući sinu Lavu rođendan, otkrila nepoznate detalje sa svog porođaja i komplikacije zbog kojih doktori nisu očekivali pozitivan ishod.

 

Mili moj dečače, danas kad znam da smo svi mi samo duše svetlosti koje su odabrale ove uloge u privremenosti ovog života - želim da ti zahvalim što je tvoja duša bila tako hrabra da izabere baš mene i da toliko naučim o bezuslovnoj ljubavi od tebe... Čak i pre nego što sam ti prvi put videla oči volela sam te više od svog života.

 

Na današnji dan pre tačno 24 godine, pošto je zbog anafilatičkog šoka došlo do komplikacija i očekivali su da oboje umremo ― ja u mojoj 28-oj godini, a ti koji još nisi ni video ovaj čudesni svet ― posle 18 sati agonije! Sećam se samo da sam samo ponavljala: "Dragi, milostivi Bože, Hriste mili, samo uzmi mene, nemoj ovo dete!"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) on

 

Naučio si me već tu noć šta je to ljubav i kako je lako umreti kad volimo toliko da izađemo iz straha za svoj ego! Na čudan način izmolio si tu noć da obećam dragom Bogu i život tvoje sestre ― jer sam se zavetovala da ću roditi i drugo dete ako nam Gospod da mirakl da preživimo... Sve posle, dragi dečače, jesu čudesne lekcije i iskustva ljubavi - da sam mogla da biram izabrala bih manje patnje za sve nas, ali zahvalna sam na svakom danu i satu sa tobom jer sam i kroz radosti i tuge od tvoje hrabre duše toliko naučila o prihvatanju i bezuslovnoj ljubavi! Nikad niko, mili moj, nasmejani dečače, neće znati koliko je toga palo na tvoja dečačka pleća u ovih šest godina i koliko si sve to hrabro nosio i nosiš uvek uz osmeh... Samo su tebe slali kad mi je bilo najgore i kad niko nije mogao da me podigne iz mojih tuga i padova jer si znao kako da me nasmeješ kad više nisam imala snage ni za suze... Samo hoću da ti kažem koliko sam ti zahvalna na svakom minutu provedenom sa tobom ― pisala je tada Isidora.

 

1 / 6 Foto: Damir Dervišagić

 

makonda-tracker