SVE SE PROMENILO NJENIM DOLASKOM

ŠTA SE DESI KADA DVE SASVIM OBIČNE DEVOJKE POSTANU VOJVOTKINJE: Isplivali svi skandali, svađe i TAJNE Kejt i Megan!

0

Iako su Megan Markl i Kejt Midlton dve sasvim obične devojke koje su postale vojvotkinje na isti način - udajom, sudbine su im ipak zacrtane tako da budu suparnice.

foto: Profimedia

Kejt je u britansku porodicu ušla kao ćerka ugledne britanske porodice, a Megan kao ćerka iz neskladne američke porodice koja joj i danas zadaje mnoge muke, odavajući porodične tajne tabloidima. Bivša glumica morala je da se suoči sa konstantnim udarima britanske štampe, a u nekim slučajevima i rasizmom, od prvog trenutka otkako je izašla u javnost sa suprugom Harijem.
 

Upravo zato krajem prošle godine kao bomba je odjeknula vest da se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa povlače sa kraljevskih dužnosti i da su se odlučili da budu finansijski nezavisni. Razlog tome, kako su mnogi naveli, upravo je konstantan napad medija na bivšu glumicu.

 

- Od prvog trenutka kada se pročulo da se princ Hari zabavlja s Megan mediji su bez zadrške pisali neistine o njenom životu i stavljali je na stub srama. Svaki njen potez je osuđivan na ovaj ili onaj način, a izmišljene priče ne prestaju da se gomilaju. To je prouzrokovalo dodatni stres za vojvodu i vojvotkinju, koji su odlučili da se povuku sa kraljevskih dužnosti i pokušaju da žive sasvim običan život van britanskih medija - naveo je izbor blizak princu Hariju, a preneli strani mediji, pa dodao:

 

- Hari i Megan imaju utisak da kraljevska porodica nije na adekvatan način stala u odbranu nove snajke. Poznato je da je svojevremeno i Kejt bila na udaru tabloida, a kada su u javnost procurile njene slike u toplesu s odmora, kraljica je odmah reagovala. Ipak na mesece lažnih priča o Megan niko nije mrdnuo prstom.

 

Marklova je i sama potvrdila da se teško bori sa pisanjem tabloida, kao i da su joj prijatelji savetovali da se ne udaje za princa Harija kako bi izbegla pritisak medija.

 

- Kada sam upoznala sadašnjeg supruga, moji prijatelji su bili presrećni, zato što sam ja bila srećna. Ali prijatelji iz Britanije su mi rekli da ne bi trebalo da budem s njim, iako su sigurni da je sjajan, jer će mi britanski tabloidi razoriti život - rekla je vojvotkinja pre nekoliko meseci u jednom intervjuu i dodala da je majčinstvo "borba" zbog intenzivnog interesovanja medija.

1 / 9 Foto: Profimedia

Princ Hari je već tada objasnio da "nikada neće učestvovati u igri koja je ubila njegovu majku i će uvek štititi porodicu."

 

- Sve kroz šta je prošla moja majka Dajana i šta joj se dogodilo neverovatno je važno svakog dana. Nisam paranoičan, samo želim da se prošlost ne ponovi -  rekao je princ Hari.

 

Međutim, princ Hari je bio i ostao jedini iz kraljevske porodice koji se zauzeo za Megan u borbi protiv medija.

 

Britanska javnost ima različit odnos prema Megan i Kejt od početka.

 

Dok pojedini smatraju da je američka glumica odvojila princa od njegove domovine, nasleđa i običaja, zarad jurenja karijere, drugi aplaudiraju Saseksima zbog hrabrosti da žive svoj život samo po svojim pravilima.

 

Čini se da koga god da je Hari izabrao za svoju suprugu, stvarao bi se animozitet među vojvotkinjama. Ali pošto je u pitanju nekarakteristična snajka za Britaniju, Megan Markl je trn u oku svima, a od kada se odrekla kraljevskih dužnosti i finansija, izgleda da joj i Kejt dosta zavidi. Da li to znači da su nekada dve obične devojke zbog venčanja sa muškarcima svojih snova morale da plate određenu cenu? U najmanju ruku, postale su žrtve kraljevskog sistema.

 

Ono što je doprinelo opredeljivanju za Kejt Midlton ili Megan Markl svakako jesu i nesuglasice između njih samih. Britanski mediji u više navrata navodili su da su njihove razmirice dovele čak i do neslaganja između braće Vilijama i Harija. U međuvremenu su vojvotkinje ipak došle do najpametnijeg rešenja, da smire strasti zbog tereta koje nose kao članice kraljevske porodice.

 

Međutim, pojavilo se nekoliko navoda kako je Kejt ljubomorna na Megan što je uspela da se otrgne od moćnog kraljevskog uticaja.

 

- Kejt zna kako je biti 'zarobljen' u palati. Nje život će biti ograničeniji od Meganinog - istakao je Pol Barel, bivši batler i prijatelj princeze Dajane.


 

 

makonda-tracker