PROŠLO JE 20 TEŠKIH GODINA

GOCA BOŽINOVSKA O UBISTVU SUPRUGA: Plačem kada me deca ne vide, SVE bi bilo drugačije da je on tu

2

Iako su prošle dve decenije, rane i dalje ne zarastaju

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Pre 20 godina u samom centru Beograda ubijen je kik-bokser Zoran Šijan (35) iz Surčina, a do danas nije razjašnjeno njegovo ubistvo. Pevačica Goca Božinovska (54), Šijanova udovica, i dalje se nada da će neko odgovarati.

Šijan je ubijen 27. novembra 1999. oko 1.30 ujutru na uglu Nemanjine i Svetozara Markovića, u centru Beograda, dok je sedeo u automobilu i čekao zeleno svetlo na semaforu. U policiji i tužilaštvu ni dan-danas ne znaju ko je nedaleko od kluba Stupica ubio tada najpoznatijeg Surčinca i bivšeg šampiona Evrope u kik-boksu.

 

— Nadam se da će se jednom pronaći ubice i da će istina izaći na videlo. Mnogo godina je prošlo, ali niko nas ne obaveštava o tome da li ima napretka u istrazi. Svaki dan mi Zoran prođe kroz glavu. Kada nešto ne mogu da uradim, pomislim da bi sve bilo drugačije da je on tu. Plačem kada me deca ne vide — kaže za Alo! Božinovska, koja je u braku sa Šijanom bila devet godina.

 

Goca otkriva da sin Mirko (26) i ćerka Zorana (28) mnogo pate za ocem.

 

Goca s decom na jednom događaju 2013. godine
Goca s decom na jednom događaju 2013. godinefoto: Dragan Kadić

Ne postoji dan da ga Mirko i Zorana ne pomenu. Mirko je bio razmažen dok je bio manji, Zoran mu je sve uzimao. Pogotovo su patili kada su bili manji. Mirko bi uvek tužno gledao kada bi drugi očevi vozili sinove na motoru, a on bi govorio: Sad da je meni moj tata živ, on bi mene isto vozio. Duša me zaboli —iskrena je Goca.

 

Poznata pevačica navodi da se mnogo u životu namučila da sama izvede decu na pravi put.

Ostala sam sama s decom, borila se da ih izvedem na pravi put. Naradila sam se da ih vaspitam, nastojala da ne zapostavim karijeru, potrošila sebe... Ponekad Mirko napravi neki nestašluk, ali mlad je. Autoritet sam za njega, sluša me — ističe ona.

Jelenom Vučković, Gocinom ćerkom iz njenog prvog braka sa kompozitorom Radetom Vučkovićem, Zorana i Mirko se lepo slažu.

— S Jelenom, mojom ćerkom iz prvog braka, oni su nerazdvojni. Ona ima svog tatu, kojeg Zorana i Mirko jako poštuju i vole — kaže Šijanova udovica.

Istinu o smrti svog sina nisu uspeli da dočekaju Šijanov otac Miroslav Mirko Šijan, koji je umro pre nekoliko godina, a majka Milica je umrla pre dve godine od zloćudne bolesti.

 

 

makonda-tracker