UŽIVA U MAJČINSTVU

SRPSKA TENISERKA PRVI PUT NAKON POROĐAJA: Svaki trenutak proveden s detetom je divan

0

Nekadašnja srpska teniserka mesec i po dana uživa u ulozi majke i kako kaže ne padaju joj teško ni stalna buđenja ni to što nema vremena za sebe.

foto: Instagram
foto: Instagram

Bojana Jovanovski 13. avgusta je rodila sina kojeg je dobila u bračnoj zajednici s Milošem Petrovićem, a ponosni roditelji su mališanu dali ime Aleksej. Kako kaže Bojana, Miloš i ona su se brzo složili oko toga kako će dečak da se zove, jer je to bilo jedino ime koje se dopalo obojma.

 

- To je bilo jedino ime da smo se usaglasili. Imali smo spisak imena i složili smo se oko ovog. Nismo želeli da bude neko često ime, već neobičnije. Mislim da smo dobro odabrali - počinje priču Bojana, koja priznaje da mališan liči na oca.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bojana Jovanovski (@jovanovskibojana) on

 

- Liči na oca, na mene baš slabo, možda će biti moja boja očiju, ali fizički isti otac - kaže kroz osmeh Jovanovski.

 

Nekadašnja teniserka, a danas selektor priznaje da je ovo najlepši period u njenom životu, iako je mnogo puta bila srećna zbog priznanja koja je osvajala.

 

- Stvarno se divno osećam i mnogo mi je lepo. Svaki trenutak proveden sa detetom je divan, jedva čekam da se probudi da ga vidim, nosim i dojim. Imala sam divnih trenutaka u životu, ali ovo ne može da se meri ni sa čim - završava Bojana.


Šarmantna sportistkinja kaže da joj bake pomažu oko odgajanja bebe.

 

 

- U početku mi je bilo malo teže jer sam imala težak porođaj i taj neki prvi momenat oko fizičkih stvari su bake preuzele na sebe. Ja sam ga dojila i mazila se sa njim, a sada je sve postala rutina. Uklopila sam se, pratim njegov ritam. Ništa mi ne pada teško oko bebe. Aleksej je centar naših svetova. Prva je beba, kao što sam ja bila prva beba u našoj familiji, tako da je mezimac. Uvek nam je puna kuća - priznaje Bojana.

 

Prema rečima novopečene mame, Aleksej se budi dva puta tokom noći, ali ni buđenja našoj sportistkinji ne padaju teško:

 

- Super je beba. Noću se budi dva puta, ima svoj ritam i svi smo se uklopili. Oko četiri ujutru i posle pola sedam se budi. Jedino što danju uopšte ne spava i onda ništa ne mogu po kući da uradim (smeh). Onda ga izvedem napolje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bojana Jovanovski (@jovanovskibojana) on

 

Bojana je rođenjem malog Alekseja postala kompletno ispunjena. Ipak, jedna sitnica nedostaje joj kako bi zaokružila životnu radost.

 

- Mislim da ću posle par meseci početi da treniram. To je jedina stvar koja mi nedostaje, da igram tenis i da sam malo aktivnija, budući da sam trenutno dosta vezana za kuću. Vratiću se selektorskom životu tokom zime. Počeću da radim sigurno dva ili tri sata dnevno - kaže sportistkinja.

makonda-tracker