bol ne prolazi

NEKI DANI SU LAKŠI, NEKI SU NEPODNOŠLJIVI...: Sestra slavnih teniserki SVIREPO JE UBIJENA, a njihova porodica od velike tragedije NIKADA se nije oporavila!

0

Prošlo je 16 godina, a bol je ista kao prvog dana.

foto: Profimedia

Dva puta je tužilaštvo pokušalo da ga osudi za ubistvo sestre slavnih teniserki, ali neuspešno. Maksfild je taman planirao da se nagodi sa sudom i izvuče nižu kaznu, ali su advokati uspeli da otvore i treće suđenje. U aprilu 2006. konačno je osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo bez predumišljaja, a sud je odlučio da vreme koje je već proveo iza rešetaka bude uračunato u kaznu.

 

U martu 2018. pušten je na uslovnu slobodu, koju je prekršio, pa je ponovo uhapšen.

 

U međuvremenu, teške rane porodice Vilijams polako su zarastale.

 

Bila je divna osoba. Nosimo se sa ovim kako znamo i umemo. Neki dani su lakši, neki su nepodnošljivi", rekla je Serena 2004. godine.

Teniserka se pojavila i na Maksfildovom suđenju, kada je sudija trebalo da pročita presudu 2006. godine. Kada su je 2007. godine novinari ispitivali u vezi ubistva sestre, samo je kratko rekla:

 

Još uvek mi je teško da govorim o tome. Jetunda i ja bile smo tako bliske. Ona mi je menjala pelene".

 

Jetunda Prajs bila je medicinska sestra, majka troje dece i suvlasnik popularnog frizerskog salona. Bila je i lični asistent svojim sestrama, vodila računa da ispune sve svoje obaveze, pratila ih na turnirima.

 

U čast sestri, Serena i Venus su 2016. godine otvorile "Centar za pomoć Jetunda Prajs".

 

Želele smo da odamo počast i sačuvamo uspomenu na Jetundu, jer je bila divna sestra i mnogo nam je značila", rekla je Serena, koja zajedno sa sestrom Venus vodi računa o troje dece pokojne Jetunde.

 

makonda-tracker