iznova šokiraju

Misteriozni muškarac u kraljičinoj sobi i Čarlsovi vreli razgovori: 8 skandala koje britanska kraljevska porodica čezne da zaboravimo

0

Priličan broj skandala vezuje se za najpoznatiju porodicu na svetu, a neke smo - iako su prilično šokantni - polako počeli da zaboravljamo...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Neki su toliko poznati da su za njih svi čuli, jer zahvaljujući naslovnim stranicama tabloida i televizijskim intervjuima, teško je sakriti bilo šta. Svi pamtimo detalje o tome kako se princ Hari maskirao u nacistu na jednom maskenbalu, kao i momenat kada je princeza Dajana otkrila kako ih je troje u njenom braku s princem Čarlsom, a tu su i lutanja princa Harija po hotelskoj sobi u Las Vegasu bez odeće, piše Elle.

 

Bila je svesna činjenice da je će mrzeti ceo svet: Kamila, žena koja je 40 godina čekala da je ljubav njenog života zagrli u javnosti

 

Međutim, postoje izvesne indiskrecije i skandali koje ste možda već zaboravili...

 

1. Kada je uljez upao u kraljičinu spavaću sobu

 

foto: Profimedia

 

Najveći propust obezbeđenja desio se 1982. godine, kad je jedan čovek uspeo da se popne uz palatu Bakingem palace i uvuče se u kraljičinu spavaću sobu. Kako se to desilo niko nije siguran, ali se julskog jutra oko 7 sati Majkl Fagan uzverao uz zid i ušao joj u sobu. Tada se pričalo kako su razgovarali desetak minuta, međutim, on je Independentu 2012. godine ispričao kako je kraljica istrčala iz sobe čim ga je videla, "malena bosa stopala su trčala po podu."

 

Izjavio je i da ni dan danas ne zna zašto je to uradio ali je moguće da se to desilo zbog izvesnih čarobnih pečuraka koje je pojeo u supi pet meseci ranije. Komedija, zar ne?

 

2. Fergi, crna ovca familije i sisanje njenih palčeva

 

foto: Profimedia

Sara Ferguson, bivša supruga princa Endrua, i za vreme braka i kasnije je bila redovan član trač rubrike. 1992. godine Daily Mirror objavio je fotografije vojvotkinje od Jorka u kompromitujućoj (i veoma neugodnoj) situaciji sa teksaškim milionerom Džonom Brajanom.

 

Daleko od protokola, dužnosti i glamura: Nikad ranije viđene fotografije ledi Di otkrile nešto neverovatno

 

Vojvotkinja je tada već bila razvedena od princa Endrua, pa to nije bilo u žiži skandala - glavna vest je bila što je na slikama Brajan sisao njene palčeve. On je za Daily Mail izjavio da joj je u stvari ljubio palčeve. Iako im je privatnost bila narušena, incident je izazvao mnogo sramote za kraljevsku porodicu.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker