sećanje na prelepu ljubav

Zajedno su proveli 50 godina, bila je uz njega do poslednjeg daha: Retka fotografija supruge Branka Cvejića

0

Čuvenog Branka Cvejića mnogi pamte po brojnim sjajnim ulogama, ali i ljubavnoj priči koja nema konkurenciju 

LJUBAVNA PRIČA BRANKA CVEJIĆA JE JEDNA OD NAJLEPŠIH
LJUBAVNA PRIČA BRANKA CVEJIĆA JE JEDNA OD NAJLEPŠIHfoto: Antonio Ahel/ATA Images

Branko Cvejić, velikan srpskog glumišta, preminuo je pre nešto više od dve godine.

 

Iza njega su ostale brojne, maestralno odigrane uloge, ali i neutešna supruga Vesna, s kojoj je bio u braku pola veka, ćerka Bojana, sin Žarko i unuka Zora.

 

Branko i Vesna su imali prelep brak i oduvek su jedno dugom bili ogromna podrška. Upoznali su se još kao studenti i tada je bilo jasno da su stvoreni jedno za drugo.

Iako je bio veoma popularan u čitavoj Srbiji Branko o svom privatnom životu nije često govorio. Ipak, kada je to činio bilo je to sa mnogo ljubavi prema ženi koja je uz njega bila ceo život.

 

- Mi smo, može tako da se kaže, odrastali zajedno. Počeli smo da se zabavljamo još kad smo krenuli na fakultete i, eto, to se nastavilo toliko decenija. Vesna je doktor nauka, profesor biohemije. Ali nije to loše, zato što sam se, iz radoznalosti valjda, družio s raznim ljudima, namestilo se tako. Kumovi su mi arhitekte, prijatelj sam s mnogim glumcima, to je normalno, kao i s supruginim kolegama doktorima i naučnicima - rekao je svojevremeno Branko.

 

BRANKU JE SUPURGA BILA NAJVEĆI ŽIVOTNI OSLONAC
BRANKU JE SUPURGA BILA NAJVEĆI ŽIVOTNI OSLONAC foto: Vladimir Šporčić

Osim na suprugu, glumac je bio ponosan i na svoju decu, a o sinu je i u javnosti pričao. Žarko se školovao u Oksfordu, a doktorirao u Americi, a onda se vratio u Beograd.

 

Docent je na Fakultetu za medije i komunikacije, gde je i prodekan. Njegova supruga je arhitetka, što je sada vrlo teško, ali imaju divno dete, ćerku Zoru ‒ pohvalio se ponosni deda.

 

Ćerka Bojana takođe ima visoko obrazovanje. I ona je kao i brat završila muzikologiju, danas živi i radi u Briselu.

 

Bonus video:

Branko Cvejić na komemoraciji prijatelju 

 

makonda-tracker