obrt za obrtom

Čekala je oženjenog, pa se udala za drugog, a onda.... Ljubav koja je obeležila život Megi Smit je kao nijedna druga

0

Kada je imala 18 godina, legendarna glumica zavolela je zauzetog čoveka i od njega dobila obećanje da će se razvesti. Rekla mu je da će ga čekati, a onda se ipak udala i izgradila porodicu. Međutim, život je pronašao način da promeni tok njihove priče...

Megi Smit i Rod Tejlor u filmu 'Mladi Kasidi' (1965)
Megi Smit i Rod Tejlor u filmu "Mladi Kasidi" (1965)foto: M.G.M - Album / Album / Profimedia

Britanska glumica Megi Smit, najpoznatija po ulozi profesorke Minerve Mekgonagal u serijalu filmova o Hariju Poteru i proteklih godina u seriji "Dauntonska opatija", preminula je, potvrdila je njena porodica za BBC.


S velikom tugom vas obaveštavamo o smrti dame Megi Smit – počeli su njeni sinovi Tobi Stivens i Kris Larkin izjavu.


Preminula je mirno u bolnici, rano jutros, u petak, 27. septembra. Bila je osoba koja je držala do privatnosti, a na kraju je bila okružena porodicom i prijateljima – navode oni. – Ostavila je iza sebe dvojicu sinova i petoro unučadi koja je vole i koji su očajni zbog gubitka izvanredne majke i bake.

 

Megi Smit umrla je u 90. godini
Megi Smit umrla je u 90. godinifoto: EPA/ANDY RAIN

Privatni život Megi Smit


Čuvena glumica nikada nije pričala mnogo o svojoj privatnosti, pa su sve priče o njenim ljubavima uglavnom bez mnogo detalja. Koliko je poznato, ona se sa 18 godina zaljubila u oženjenog Alan Beverlija Krosa, koji ju zaprosio i obećao Megi će se razvesti, a glumica je pristala da ga čeka.

Međutim, dok je čekala obećano, Megi je upoznala Roberta Stivensa i udala se za njega 1967. godine. Par je već naredne dobio sina Krisa Larkina Stivensa i potom Tobija Stivensa, koji su danas takođe uspešni glumci.

 

Ipak, njihov brak nije potrajao, pa su se razveli 1975. godine.

 

Megi Smit u mladosti
Megi Smit u mladosti foto: JT Vintage / Zuma Press / Profimedia

U međuvremenu, njena prva ljubav Alan Beverli Kros se razveo, a kada su se Megi on ponovo sreli – probudile su se stare eomcije. Venčali su se samo dva meseca nakon što se glumica rastala od supruga i ostali su u braku sve do njegove smrti 1998.


Deluje pomalo bemisleno, nastaviti dalje sam, kad nemate nikoga s kim biste delili sve... – rekla je Megi pre nekoliko godina kada su je u jednom intervjuu pitali oseća li se usamljeno.


Glumica je istakla 2013. da često sluša da vreme leči rane, ali da to jednostavno ne oseća.

 

Megi Smit u mladosti
Megi Smit u mladostifoto: Profimedia

Svi kažu da ti vremenom bude lakše, ali ja ne mislim tako. Samo bude drugačije – priznala je Megi. – Džudi Kembel mi je rekla divnu stvar kad joj je umro muž: to je čudno osećanje da više nikome nisi na prvom mestu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Peđa Bjelac o svojoj ulozi u filmu "Hari Poter i vatreni pehar"

 

makonda-tracker