ipak srećan kraj

Raskinuo preko telefona: Princ Vilijam joj slomio srce, a način na koji ga je Kejt ponovo osvojila će vas iznenaditi

0

Dok se Kejt Midlton nadala da će dobiti prsten i postati princeza, jedan telefonski razgovor sa princom Vilijamom srušio joj je sve snove.

foto: Mario Pietrangeli / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
foto: Mario Pietrangeli / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Poznato je da su se sadašnji princ i princeza od Velsa upoznali na Univerzitetu Sent Endruz i da su najpre bili prijatelji, a potom je jedna Kejtina šetnja pistom promenila sve.


Ona je, naime, na dobrotvornoj modnoj reviji prošetala u poluprovidnoj haljini, na šta je princ Vilijam navodno prijatelju Fergusu Bojdu rekao:


– Vau, Ferguse, Kejt je zgodna!

 

Raskid Kejt Midlton i princa Vilijama 2007.

 

Britanija i svet uveliko su 2004. bili upoznati s tim ko ljubi najpoželjnijeg mladog princa, sina sadašnjeg kralja Čarlsa III i pokojne princeze Dajane, pa se željno iščekivalo saopštenje o veridbi. Međutim, u tabloidima se 2007. pojavila vest o – raskidu.

 

Pisalo se da su Vilijam i Kejt otvoreno razgovarali za Uskrs, a navodno se princ požalio što zbog svog oficirskog života ne može da uživa u mladosti i slobodi.

 

Kejtino pojavljivanje u ovoj haljini nateralo je princa Vilijama da se ludo zaljubi u nju
Kejtino pojavljivanje u ovoj haljini nateralo je princa Vilijama da se ludo zaljubi u njufoto: Malcolm Clarke / Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia

Znao je da su pred njim brojne kraljevske obaveze i želeo da koristi svaki slobodan trenutak za provod, dok je Kejt navodno rekla joj je potrebno uverenje da ima budućnost s njim nakon njegovog duženja s brojnim poznatim devojkama, uključujući Aleksandru Knečbul, Tes Šepard, Lisu Agar, Anu Fereiru...

 

Razgovor je okončan uz nadu da će stvari biti razrešene, samo da bi nekoliko dana kasnije on raskinuo telefonom.

 

Kako je princ Vilijam ostavio Kejt Midlton pre braka?


Kako je svojevremeno pisao Mirror, princ Vilijam pozvao je Kejt dok je bila na poslu. Ona je izašla na parking, što su svi primetili kao vrlo neobično jer je inače telefonirala u radnom prostoru.

 

– Izašla je napolje iz straha da će neko čuti razgovor – rekao je svojeremeno za pomenuti portal neimenovani princezin bivši kolega i dodao da su svi primetili da se nešto dešava.

 

 

– Kejt je sve vreme šetala i izgledala uzrujano, kao da vodi raspravu. Ali nije plakala. Pročulo se da je to Vilijam i da imaju neke probleme. Sada je jasno o čemu se radilo – prisetio se on. – Kad se vratila u kancelariju, nije rekla ništa, a potom je nestala i nije se vraćala tog dana. Nismo tada previše razmišljali o tome. Ali kada sada razmišljam o tome, definitivno je to bila svađa između dečka i devojke.

 


Raskid je navodno trajao najmanje 10 nedelja, a mnoge devojke sa snovima da postanu princeze otvoreno su pokazivale interesovanje za Vilijama. 

 

Period između raskida i pomirenja

 

U periodu koji je usledio nakon raskida, mladi kraljević je često bivao uslikan u noćnom provodu, dok se Ketrin povukla iz javnosti i sa majkom Kerol Midlton otputovala u Dablin.

 

Ipak, uloge su se uskoro obrnule – Vilijam je otišao u vojsku, a Kejt je sada bila ta koja gotovo svako veče u društvu sestre Pipe provodi u najpoznatijim londonskim klubovima. 

 

Kejt i Pipa često su bile tema tabloida u periodu nakon raskida
Kejt i Pipa često su bile tema tabloida u periodu nakon raskidafoto: Focus Pictures, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Kako pouzdani izvori prenose, fotografije bivše devojke koja uživa u samačkom životu naterale su princa da razmisli dva puta o svojoj prethodno donetoj odluci.

 

Kako je Kejt ponovo osvojila Vilijama?

 

Prvi put nakon razlaza ponovni susret mladog para odigrao se na kostimiranoj zabavi koju je upriličio njihov zajednički prijatelj, višestruki šampion džokej Sem Veli-Koen.

 

Kako Robert Džobson piše u najnovijoj biografiji Ketrin, princeza od Velsa, lepa Kejt pojavila se tada u izazovnom kostimu medicinske sestre, a princ Vilijam nije mogao da se odvoji od nje cele večeri.

 

– Došla je obučena kao medicinska sestra, a Vilijam joj je stajao na putu – piše Džobson.

 

– Oni su potom proveli prvi deo večeri duboko u razgovoru pre nego što su izašli na plesni podijum, gde su se na kraju i poljubili – zaključio je on.

 

Taj poljubac označiće novi početak stare ljubavne priče koja i dan danas, 13 godina braka i troje dece kasnije, i dalje traje.

 

Epilog kraljevske ljubavne sage

 

Naime, malo nakon sudbonosne zabave par se uselio zajedno, a zatim je princ 2010. verio Kejt. 

 

Vilijam i Kejt venčali su se 2011. godine
Vilijam i Kejt venčali su se 2011. godinefoto: Profimedia

Usledilo je venčanje u Vestminsterskoj opatiji naredne godine, a potom je par zasnovao porodicu. Princ Džordž, prvo dete kraljevskog para, rođen je u julu 2013, a potom je 2015. godine stigla princeza Šarlot, nakon koje je 2018. rođen princ Luj.

 

Kraljevski par ima troje dece
Kraljevski par ima troje decefoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

 

 

 

makonda-tracker