oda sreće i zajedništva

Venčali su se nakon 27 godina ljubavi, dao joj je BUBREG i NOVI ŽIVOT: Ljubavna priča Tine Tarner je NESTVARNA

0

Kad ga je prvi put videla srce je tuklo jako bam-bam, a ruke su joj se tresle i znala je - on je taj 

foto: imago stock&people / imago stock&people / Profimedia
foto: imago stock&people / imago stock&people / Profimedia

Bivši muzički direktor Ervin Bah i pevačica Tina Tarner bili su u braku duže od tri decenije. Nakon što je preminula Tina Tarner je ostala superzvezda, legenda, nezemaljska sila i izvor inspiracije za milione ljudi širom sveta.

 

Tina je zasluženo dobila svoje mesto u Rokenrol kući slavnih, a bila je zvezda vodilja vrlo uspešnim i poznatim rok zvezdama poput Mika Džegera.

 

Tina je izgradila karijeru na autentičnosti, snazi, istrajnosti i kontinuiranim inovacijama. Nakon njene smrti sud je presudio da će svo njeno bogatstvo koje se procenjivalo na 250 miliona dolara u novcu, kao i njenu ostalu imovinu naslediti njen suprug Ervin Bah.

Životna priča Tine Tarner nije bila bajka. Lečila se od brojnih trauma koje je tokom života zadobila i baš na tom putu ka izlečenju, Tarner je pronašla ljubav svog života, svog drugog muža, Ervina Baha, koji je decenijama bio uz nju.

 

Iako je uz suprugu bio veoma poznat, nije voleo da se eksponira, pa se malo toga zna o njemu. 

 

Ljubavna priča Tine Tarner i Ervina Baha 

 

Za Ervina i Tinu to je bila ljubav na prvi pogled. Kada se par prvi put sreo, Bah je bio izvršni direktor u evropskom ogranku Turnerove diskografske kuće EMI. Poslao ga je njen dugogodišnji menadžer Rodžer Dejvis da je pokupi sa aerodroma.

ERVIN BAH JE BIO NJENA LJUBAV ZA CEO ŽIVOT
ERVIN BAH JE BIO NJENA LJUBAV ZA CEO ŽIVOTfoto: EPA/MASSIMO PERCOSSI

U dokumentarcu HBO-a, Tarner se priseća da ga je odmah privukao.

 

- Srce mi je kucalo bah-bum. Srele su se jedna duša s drugom, a ruke su mi se tresle. Bio je nekako drugačiji, tako opušten, tako privlačan, ali nepretenziciozan i to je bio početak naše veze - ispričala je ona svojevremeno.

 

Trideset pet godina kasnije, Ervin izjavljuje je i dalje jednako ludo zaljubljen u svoju suprugu kao prvog dana:

 

- To je ljubav, to je nešto što oboje imamo jedno za drugo. Uvek to nazivam električnim nabojem. Još uvek ga imam. Kada god je napustim, bilo da smo odvojeni sat, dva,tri ili ceo dan uvek me prati taj osećaj. To mi je u srcu. Osećam se veoma lepo zbog ovoga.

TINI JE MUŽ DAO BUBREG I SPASIO JOJ ŽIVOT
TINI JE MUŽ DAO BUBREG I SPASIO JOJ ŽIVOTfoto: EPA/BRITTA PEDERSEN

Ervin je donirao bubreg Tini nakon što je počela da ima teške zdravstvene problema.


U svojim memoarima iz 2018. godine, "Moja ljubavna priča", Tina je otkrila da je dve godine ranije povećan krvni pritisak doveo do toga da njeni bubrezi funkcionišu na 20 procenata i da su „brzo propadali“. Tada je shvatila da može da umre, a onda je na scenu stupio Bah, koji joj je dao svoj jedan bubret kako ona ne bi morala da ide na dijalizu. To je bio gest koji je Tina okarakterisala kao "dar života".

 

Venčali su se 27 godina nakon što su postali par.

CELOG ŽIVOTA ERVIN JE ŽUDEO ZA SVOJOM ŽENOM
CELOG ŽIVOTA ERVIN JE ŽUDEO ZA SVOJOM ŽENOM foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia


Iako se par prvi put sreo sredinom 1980-ih, zvanično su se venčali tek 27 godina kasnije. Raskošno venčanje održano je na njihovom imanju pored jezera u Cirihu, u Švajcarskoj.

 

Na spisku zvanila našli su se Opra Vinfri, Gejl King, Dejvid Bouvi, Đorđo Armani, Brajan Adams, Rodžer Dejvis, Sade i Eros Ramazzotti. Tina je nosila dekadentnu haljinu Giorgio Armani ukrašenu kristalima Svarovski i tražila je da sve prisutne žene nose belo, a muškarci večernje odeće sa crnom kravatom.

LJUBAVNA PRIČA TINE TARNER JE BAJKOVITA
LJUBAVNA PRIČA TINE TARNER JE BAJKOVITA foto: EPA / ALESSANDRO DELLA BELLA

Nakon venčanja, Tarner je otkrila da je bila u stalnom stanju nirvane zbog pažnje koju dobija od svog muža.

 

- On je bio moja prirodna sila, neko koga nikada nije ni malo plašila moja karijera, nije ga plašila moja slava ni moj talenat.

 

Bavio se glumom i produkcijom.


Bah se nakratko bavi glumom, dobivši ulogu u filmu Maldito amor: Demasiado tarde iz 1999. godine. Takođe je pomogao u produkciji HBO dokumentarnog filma o svojoj supruzi "Tina 2021".

 

On je bivši muzički direktor.


Iako se malo zna o Bahovom ličnom životu, on je dobro poznat u muzičkoj industriji. Tokom svog vremena u poslu, radio je sa bendovima kao što su Kvin, Pol Mekkartni, Pink Flojd i njima sličnim.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Tina Tarner

 

makonda-tracker