nema prepreka za njih

Upoznala ih je NJENA MAJKA, imaju dva usvojena sina: Ljubavna priča NAJSNAŽNIJEG srpskog GLUMAČKOG PARA je impresivna

0

Od prvog dana su znali - to je ljubav koja svojom snagom može da pomeri planine 

LJUBAVNA PRIČA GORANA ŠUŠLJIKA JE NESTVARNA
LJUBAVNA PRIČA GORANA ŠUŠLJIKA JE NESTVARNA foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Goran Šušljik i njegova supruga Irina Dečermić, pijanistkinja i kompozitorka filmske muzike, otpočeli su svoju ljubavnu priču davno, pre više od dvadeset godina. Njihov prvi susret je bio sudbinski i desio se u leto 1999. godine.

 

Tada je Goran otišao u Crnu Goru na odmor, u mesto Rose, gde je planirao da uživa u suncu i kupanju i nije mogao ni da nasluti da će baš tada upoznati ženu koja će biti njegova zvezda vodilja i neko bez koga neće moći da zamisli ni jedan jedini dan.

 

Irina je ćerka glumca Stojana Coleta Dečermića i profesorke Ubavke Jovanović kod kojih je on bio smešten tih desetak dana koliko je imao odmora.

Nakon toga planirao je put u Bocvanu na koji je i otišao nekoliko meseci kasnije, ali je vrlo brzo shvatio da ne želi da tu i ostane. Njegovo srce je ostalo pored Irine. 

 

Otišao je, kupio povratnu kartu za Beograd, preko Pariza i pratio je svoje srce. 

 

Iako su veoma popularni retko kada govore u javnosti o privatnom životu, ali je Irina neke detalje njihovog upoznavanja otkrila gostujući u emisiji "TV lica kao sav normalan svet".

 

Moja familija je godinama letovala u Rosama, a ja sam svratila da ih vidim ‒ rekla je ona.

 

GORAN I IRINA SU U BRAKU DUŽE OD 20 GODINA
GORAN I IRINA SU U BRAKU DUŽE OD 20 GODINA foto: Damir Dervišagić

 

Ona je došla da poseti svoje roditelje na moru i nije ni slutila da će sresti Gorana i potpuno izgubiti glavu za njim.

 

- Ubavka je posredno upletena u tu priču. Znala sam za Gorana jer sam se intezivno družila sa Jagošem Markovićem, kada god sam dolazila u Beograd - istakla je ona i prisetila da je jednom prilikom pre toga gledala Šušljikovu predstavu sa bivšim suprugom Žan-Markom Barom.

 

- I Žan-Mark išao je sa mnom u pozorište i gledali smo ga. Te 2000. godine krenula sam da provedem sa porodicom nedelju dan na moru, u Rosama, gde moja mama voli da letuje. Vrlo mi važno da jednom godišnje imamo taj morski zajednički trenutak. Došla sam na Rose i Goran je već bio u tom stanu koji smo iznajmljivali jer je u međuvremenu ostao bez sobe, a Rose su bile prebukirane. Pošto se družio sa mojom mamom, imali su razne priče od Kiša do Jugoslovenskog dramskog pozorišta, noćima su sedeli i pričali i ona ga je primila u praznu sobu koja je čekala mene. Tako smo Goran i ja tih nedelju dana, koliko sam imala slobodno, proveli u istoj kući i desila se ljubav. Izgleda da je Ubavka pripremila teren - rekla je u intervjuu za "Elle" svojevremeno pijanistkinja.

 

NJIHOVA LJUBAV BILA JE JAČA OD SVAKE PREPREKE
NJIHOVA LJUBAV BILA JE JAČA OD SVAKE PREPREKE foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Nakon što je shvatila da je on sve što joj treba odlučila je da sve čime se bavila ostavi po strani i dođe u Beograd da živi sa njim. 

 

Par je u braku duže od dve decenije i ima usvojena dva deteta, dečake po imenu Đorđe i Dušan.

 

Jednom prilikom su za medije i pričali o tome kako je tekao proces usvajanja. 

 

- Nismo mi puno razgovarali o usvajanju. Nekako smo intuitivno krenuli u tu priču. Meni je bilo izuzetno važno da postanem majka. Goran me je podržao - ispričala je kompozitorka jednom prilikom, gostujući u emisiji 150 minuta na TV Prva.

 

GORAN I IRINA SU USVOJILI DVOJICU DEČAKA
GORAN I IRINA SU USVOJILI DVOJICU DEČAKA foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

 

Tada je Irina otkrila detalje zbog kojih su mnogima krenule suze na oči.

 

- Tokom dva i po meseca prođete kurs sa psihologom u Centru za socijalni rad, tokom kojeg se suočavate sa pitanjima koja možda ne biste sebi postavili. Jedno je želja, drugo realnost i život sa detetom - rekla je ona.

 

Ona se prisetila i prvog susreta sa drugim naslednikom.

 

- Sećam se kad su nas pozvali iz Pirota i rekli da postoji jedan dečak koji se zove Đorđe, odmah sam znala da je to naše dete. Nisam morala da ga vidim, već je bio moj - otkrila je Irina.

 

Istakla je da joj je mnogo bilo teško što odmah posle prvog susreta nisu mogli da ga povedu kući.

 

LJUBAVNA PRIČA GORANA ŠUŠLJIKA JE NESTVARNA
LJUBAVNA PRIČA GORANA ŠUŠLJIKA JE NESTVARNA foto: Damir Dervišagić

 

Goran je istakao da je njihov sin izgledao kao da baš njih čeka.

 

- Što se tiče Đorđa, on je bio u jednoj hraniteljskoj porodici, mi smo došli da prvi put ga vidimo. Sećaš se kad smo parkirali kola nedaleko od te kuće. Videli smo jednu ženu, hraniteljku i njega koji je tako nekako odjednom iz tog naručja, bio je mali, godinu dana, odjednom se ispravio i otvorio te svoje velike lepe oči na nekih stotinak metara od nas i izgledalo je kao da nas čeka. Mislim, on nije ništa od toga mogao da čuje niti da razume, ali eto to osećanje da je on spreman za nas je možda naše učitavanje, ali prosto je to naša priča - ispričao je glumac jednom prilikom i dodao:

 

- Pitanje je tog biološkog ili roditeljskog instinkta. On je duboko u svakom od nas. Nevezan je samo za biološku decu. Sećam se kada smo sa Đorđem bili na moru prvo leto. Bio je strašno nemiran, večerali smo, bio sam okrenut ka Irini. Samo sam u jednom trenutku video da on naglo pada sa stolice. Ja sam uspeo da svoju šaku pružim i da njegova glavica ne udari o nešto tvrdo. Tu sam bio siguran da sam otac. Prosto, ta brzina, instinkt da uradiš to da sačuvaš nešto tvoje - ispričao je Šušljik.

 

Bonus video:

Glumac ispričao anegdotu sa Mandom 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker