nestvarno

Duplo venčanje, 43 godine zajedničkog života i tragičan kraj: Ljubavna priča Šabana i Gordane Šaulić

0

Šaban Šaulić je poginuo na današnji dan pre tačno 5 godina i od tada je ostala neopisiva tuga u srcu njegove životne saputnice Gordane Šaulić 

ŠABAN ŠAULIĆ I GOCA LJUBAVNA PRIČA DUGA 4. DECENIJE
ŠABAN ŠAULIĆ I GOCA LJUBAVNA PRIČA DUGA 4. DECENIJE foto: Damir Dervišagić

Pevač Šaban Šaulić tragično je nastradao pre pet godina u saobraćanjoj nesreći. Uprkos tome da je prošlo toliko vremena rane teško zarastaju, a njegova porodica ga se ne odriče i stalno im je u mislima.

 

Šaban je bio jedan od naših najpoznatijih pevača narodne muzike, a uprkos ogromnoj popularnosti koju je stekao tokom dugog niza godina on je uvek ostao prizeman, porodični čovek.

 

U braku sa Gordanom Šaulić je bio 43 godine, a nakon njegove smrti ona se jedva oporavila. Ipak, snagu je crpela iz njihove troje dece, koje su dobili tokom zajedničkog života. 

 

 

Šaban je po prirodi bio otvoren čovek. Nije često govorio o privatnom životu ali kada jeste bio je iskren i nije krio istinu. Tako je jednom ispričao da je i u njegovom, kao i u drugim brakovima bilo usporna i padova, ali ne onih koje nisu on i njegova Goca uspeli da prevaziđu.

 

Tako je jednom prilikom Šaban otkrio kako je došlo do toga da mu njegova Gordana čak dva puta kaže sudbonosno "da".

 

- Jesam, kad sam se oženio s njom. I ne jedanput, nego dvaput. Prevario sam je da se uda za mene, dva puta. Jedanput smo se razveli, mojom greškom, napravio sam s... Ludovao sam, pogotovo sa Radetom Vučkovićem, po dva-tri dana nismo izlazili iz kafane, kao da nemamo žene. I žena poludela i kaže: "Ako ćeš ti tako, daj da završimo". I ja onako, nisam se još otreznio, kažem: "Pa, može" - ispričao je on pa je dodao:

ŠABAN I NJEGOVA GOCA SU BILI JEDAN OD NAJLEPŠIH PAROVA NA ESTRADI
ŠABAN I NJEGOVA GOCA SU BILI JEDAN OD NAJLEPŠIH PAROVA NA ESTRADI foto: Damir Dervišagić

- Nisam imao pojma da će ona to ozbiljno da shvati. Kad ona tras, poturi mi da potpišem nešto, i ja potpišem. A, u stvari, potpisujem razvod! Kad sam ja došao sebi, sutra-prekosutra, kad sam se malo otreznio, rekoh: "Pa, ja se stvarno razvedoh!" - ispričao je tada Šaban u jednoj emisiji i otkrio da su tom prilikom Gordana i Šaban bili rastavljeni 15 do 17 dana, a onda ju je ponovo izveo pred matičara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @estradni.arhiv

 

Kada je shvatio da je napravio grešku Šaban je učinio sve da mu Goca oprosti, što je ona i učinila. Stali su drugi put pred matičara i svoju ljubav krunisali brakom. 

 

O tome svedoči i njihova fotografija sa drugog venačanja, na kojoj se vidi da su oboje neizmerno srećni, a Šaban nije tokom celog dana skidao osmeh sa lica.

 

Na veliko zaprepašćenje svih ljubitelja dobre narodne muzike, pre pet godina stigla je vest da je Šaban poginuo i od tog trenutka se život Goce značajno promenio. Ipak, njena deca su joj dala snage da prebrodi sve, a supruga se i dan danas svakog dana seti, a kroz pesme će živeti još dugo godina. 

 

 

 

makonda-tracker