divna priča

"Ne gubi vreme sa tim curama po Beogradu" Malo ko zna da je ljubavi Čede i Jelene Jovanović kumovala Ružica Đinđić

2

Čedomir Jovanović i njegova supruga Jelena su se zavoleli pre više od 20 godina i imaju četvoro dece. 

Za ljubav Čedomira i Jelene Jovanović je, između ostalog, 'kriva' i Ružica Đinđić
Za ljubav Čedomira i Jelene Jovanović je, između ostalog, "kriva" i Ružica Đinđić foto: ATA Antonio Ahel

Političar Čedomir Jovanović već više od dve decenije je u bračnoj luci sa svojom suprugom Jelenom. 

 

Čeda i Jelena stali su na ludi kamen 2003. godine, a kao kruna njihove ljubavi na svet je došlo četvoro dece. A to su ćerke Jana Hart, Zora Fejt i Anđelija Fej, kao i sin Mihajlo Lajf. 

 

No, priča bračnog para Jovanović počela je nešto pre 2003, godine, a njihovoj ljubavi je, osim sudbine, na neki način kumovala i Ružica Đinđić, udovica bivšeg premijera naše zemlje Zorana Đinđića. 

 

Ružica Đinđić je odmah znala da su Čedomir i Jelena Jovanović jedno za drugo
Ružica Đinđić je odmah znala da su Čedomir i Jelena Jovanović jedno za drugo foto: EPA PHOTO / SASA STANKOVIC

Čedomir Jovanović je pre nekih dvadesetak godina važio za jednog od najpoželjnijih muškaraca u Srbiji i mnogi se još sećaju transparenata: "Čedo, oženi me". 

 

Međutim, kada je Čedomir upoznao Jelenu, ona je odmah zarobila njegovo srce.

 

Jelenin otac je bio blizak prijatelji Zorana Đinđića, a Ružica je odmah shvatila da su Čeda i Jelena kao stvoreni jedno za drugo. 

 

Čedomiru Jovanovću je bio interesantan šaljivi upitnik koji je Jelena popunila, te je dobio želju da se vidi sa njom
Čedomiru Jovanovću je bio interesantan šaljivi upitnik koji je Jelena popunila, te je dobio želju da se vidi sa njom foto: Instagram

- Jelenini roditelji bili su vrlo bliski sa Zoranom i Ružicom Đinđić. Kada je Jelena imala 13‒14 godina, Ružica je imala običaj da mi, kada se sretnemo, kaže da treba da je upoznam i da će ona za koju godinu biti super devojka. Govorila mi je: "Nemoj da gubiš vreme sa tim tvojim curama po Beogradu" - pričao je ranije Čeda kako je Ružica Đinđić sve vreme navijala za njihovu ljubav. 

 

Pre onoga što je sam Čedomir nazvao "fatalnim susretom", njih dvoje su imali prike da su videli nekoliko puta u stranci.

 

- Jelena je osam godina mlađa od mene. Pre nego što je došlo do fatalnog susreta nekoliko puta smo se sreli u stranci, ništa posebno. Posle preuzimanja izbornog štaba Demokratske stranke odlučio sam da podmladim stranku, a među dve stotine mladića i devojaka, koji su popunili formular, nalazilo se i Jelenino ime. Bili su mi zanimljivi njeni odgovori iz upitnika, pa sam pomislio da moram da razgovaram sa njom – otkrio je Čeda za magazin "Azra".

 

Čedomir i Jelena Jovanović imaju četvoro dece
Čedomir i Jelena Jovanović imaju četvoro dece foto: Instagram

Čedomir se u emisiji "Sceniranje" na Kurir TV-u setio kako se Jelena našalila dok je popunjavala formular, kao i da je malo falilo da ne dođe do tog "fatalnog susreta", ali da je tu sudbina umešala prste. 

 

- Bilo je pitanje šta misliš o sebi, a ona je odgovarala: da sam lepa, zanimljiva, bezobrazna... Radila bih u stranci sve da nađem nekog ko mi se sviđa... Ona se zezala, a taj formular su dali meni, da sam došao kasnije oni bi ga bacili. Već na prvom sastanku stranke sam znao ko je ta devojka - seća se Jovanović prvih susreta sa Jelenom, 

 

Čeda je otkrio da je dao sve od sebe da ne zabrlja sa Jelenom, kao i da su išli veoma polako, a da se ključan momenat desio 5. oktobra 2000. godine. 

 

Čeda i Jelena Jovanović su zajedno od 5. oktobra 2000. godine
Čeda i Jelena Jovanović su zajedno od 5. oktobra 2000. godine foto: Marina Lopičić

- Naravno, nisam joj posle tog sastanka predložio da izađemo, već sam povukao "obe ručne" i rekao sebi: "Ovde nemoj da napraviš neku glupost". Držali smo se na distanci sve do noći uoči 5. oktobra. Zoran i ja smo se razdvojili jer smo čuli da će nas te noći hapsiti, pa je on bio na jednoj lokaciji, a ja sam bio na drugoj, gde je bila i Jelena - priča Čeda. 

 

A onda je Čeda odlučio da napravi prvi korak i od tada se nisu rastajali. 

 

- Tada sam joj rekao: "Slušaj, ovo već traje predugo, a pošto sam, čini mi se, došao do kraja života koji sam živeo do sada, daj da uradim nešto što vredi, ako stvarno bude kraj". Od tog trenutka smo zajedno – otkrio je Jovanović.

 

Bonus video: 

 

Glossy redakcija - Kurir TV / Sceniranje - Azra 

 

 

makonda-tracker