ponosio bi se njom

Sećate li se devojčice u zagrljaju Zorana Đinđića? Ćerka pokojnog premijera danas ima 34 godine i uspešna je mlada žena

0

Premijer Srbije na kog je izvršen atentat 2003. godine ostavio je iza sebe suprugu Ružicu i dvoje dece, koji su danas ostvareni i školovani mladi ljudi

Ružica, Luka i Jovana Đinđić na prvom godišnjem pomenu Zoranu Đinđiću
Ružica, Luka i Jovana Đinđić na prvom godišnjem pomenu Zoranu Đinđićufoto: EPA/SASA STANKOVIC

Krajem februara, srpska publika imaće priliku da gleda seriju "Sablja", politički triler koji se kroz osam epizoda bavi ubistvom premijera Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine i događajima koji su mu prethodili i koji su usledili.


Dok se priča o tome kako će se glumac Dragan Mićanović snaći u ulozi jednog od najistaknutijih političara na našim prostorima, javnost se priseća teških dana za domaće društvo nakon atentata na predsednika Vlade.

 

Među najpotresnijim prizorima svakako su bile fotografije njegove udovice Ružice Đinđić, sina Luke i ćerke Jovane, koji su stoički izdržali pažnju medija u najbolnijim momentima.

 

Ćerka Zorana Đinđića


U trenutku ubistva njenog oca, Jovana Đinđić imala je svega 13 godina, a u medijima smo je više puta videli na fotografijama sa ocem.

 


Još od malih nogu bilo je jasno da je nasledila majčinu lepotu, a uglavnom je i tokom odrastanja i kasnije bila povučena i nije se medijski eksponirala.

 


Ćerka Zorana Đinđića diplomirala je 2013. komunikologiju na Fakultetu za medije i komunikacije, posle čega se uputila u London na master studije.

 

Mediji su pre nekoliko godina pisali da je Jovana od 2016. stažirala je u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, a od juna 2017. godine, Jovana Đinđić radila kao koordinatorka za rodnu ravnopravnost i ljudska prava, ali nisu poznati noviji podaci.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Detalji atentata na Zorana Đinđića

 

makonda-tracker