ISTINSKA LJUBAV

4 decenije su zajedno, ali pred oltar nema nameru da ide: Kako izgleda Todor, nevenčani suprug Danice Maksimović?

0

Papir nije garancija sreće, a svoju je Danica pronašla pored muškarca kraj kojeg ima sve za čim je žudela ikada

LJUBAVNA PRIČA DANICE MAKSIMOVIĆ
LJUBAVNA PRIČA DANICE MAKSIMOVIĆ foto: Antonio Ahel/ATAImages

Za Danicu Maksimović se slobodno može reći da je jedna od najlepših i najuspešnijih srpskih glumica. Tokom godina uspela je da izgradi karijeru na kojoj joj mnogi zavide, ali nije zanemarila ni porodicu.

Danica je pre 40 godina srela čoveka za kojeg smatra da je njena srodna duša. Iako su često oči javnosti bile uprte u tu njenu vezu ona nikada nije želela da se zvanično uda i stane pred oltar.

Ona već godinama uživa u vanbračnoj zajednici s Todorom Todetom Lolićem, s kojim ima sina Miloša Lolića, koji je naš poznati pozorišni režiser.

Danica i Todor godinama žive zajedno, ali ni jedno od njih dvoje nije smatralo da im je za sreću potreban papir. Upravo zbog toga nikada nisu stali pred oltar, a Danica je jednom prilikom za domaće medije otkrila šta je za njih sreća.

– Verujem da vam je teško da to shvatite, kad danas svi žive neke instant živote i virtuelnu stvarnost. Pogledi, dodiri, leptirići u stomaku, sve ono što čini ljubav potpunom, toga je, naprosto, sve manje. Ipak, ako je ljubav prava, sigurno će trajati – ispričala je Danica u jednom intervjuu za Story pre nekoliko godina.

DANICA JE 40 GODINA U VANBRAČNOJ VEZI SA ČOVEKOM SVOG ŽIVOTA
DANICA JE 40 GODINA U VANBRAČNOJ VEZI SA ČOVEKOM SVOG ŽIVOTA foto: Marina Lopičić

Za nju ljubav je osećanje koje je uspela u suštinskom smislu da oseti sa svojim Todorom i nikakva potvrda toga joj nije bila potrebna.

– Važno je da je partner uz vas i u sreći, kao što je i u najtežim trenucima, u smrti, kada se rastajete od najvoljenijih. Bitno je i davanje. Ništa ne možete da dobijete ako nećete dati, a pre svega ljubav, razumevanje, spokoj. Nema ništa lepše od toga ako možete da pružite spokoj partneru pored vas. Sve to ja sam pronašla u mom Todetu i zato toliko dugo trajemo – naglasila je Danica.

Mnogo puta su je novinari, ali i bliski ljudi iz njenog okruženja pitali zašto se ona i Todor nikada nisu venčali. Ona je imala samo jedan odgovor na njega.

DANICA SA NEVENČANIM SUPRUGOM UŽIVA VEĆ 4 DECENIJE
DANICA SA NEVENČANIM SUPRUGOM UŽIVA VEĆ 4 DECENIJE foto: Damir Dervišagić


Naprosto je bila naša odluka da se ne venčamo. Ništa nam ni ovako ne fali. Neki su me zbog toga osuđivali, verovatno vodeći se verom i tradicijom, ali kada je papir ikada nešto odredio? Šta koga briga kako ja živim?


Danica je često isticala da je najvažnije ono što nosimo u srcu, a papir sve trpi i nije garancija ljubavi, dugovečnosti, a ponajmanje sreće.

Bonus video:

Pevač priznao koja glumica ga je osvojila na prvi pogled

makonda-tracker