neprikosnoveno lepa

Ludo je volela Bregu, udala se za Nemca, postala mama u 45. godini: Čime se danas bavi NAJTRAŽENIJA MANEKENKA SFRJ?

1

Pevač joj je posvetio jedan od svojih najvećih hitova, pesmu "Bitanga i princeza"

LJUBAVNA PRIČA GORANA BREGOVIČA I LJILJANE TICE
LJUBAVNA PRIČA GORANA BREGOVIČA I LJILJANE TICE foto: Z. Milutinovic/ATAImages

Srpska manekenka Ljiljana Tica nosila je titulu jedne od najlepših Beograđanki. Njeno srce zauvek je zarobio suprug, koji je poreklom Nemac, Herman Beč sa kojim ima sina Lenarda Vladimira, kojeg je dobila u 46. godini života.

 

Ljiljana je osvajala sve svojom neodoljivom pojavom i nonšalantnim prirodnim hodom bivše sportistkinje. Njena lepota nije poznavala granice, modne kuće su se otimale za nju.

 

Ljiljana je u domaćim medijima često govorila o svojoj vezi sa našim čuvenim muzičarem Goranom Bregovićem, koja se, kako navodi završila njegovom prevarom.

 

- Tada sam već radila u Minhenu i trebalo je da me snime na konju sa nekim ogrlicama od zlata i briljanata. On je bio tu, radio je za neki časopis i imao hrabrosti da me pozove na piće. Pitala sam se odakle mu smelost, ali sam ipak otišla i odmah se zaljubila. Neverovatno je duhovit, s njim se stalno smejem, tako nešto nisam imala ni sa jednim dečkom. Harizmatičan je, načitan, pametan, veoma velikodušan i ne laže. Ima izuzetnu energiju, obožava da kuva i sluša operske arije u kuhinji. Nas dvoje često kuvamo zajedno, uživamo u tome i u degustaciji tih specijaliteta. On je čovek tačno po mojoj meri.

 

Ljiljana je dobila priliku da se oproba i na filmskom platnu i zaigrala je u filmu ‘Vojnikova ljubav’ davne 1976. Tada je kadar delila s Vojom Brajovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom i Aleksandrom Berčekom.

 

 

Ogromnu popularnost donela joj je ne samo gluma, već i lepota koja je bila očaravajuća. Mnogi muškarci sanjali su o tome da osvoje njeno srce, a malo njih je u tome i uspelo.

 

Kao veoma mlada bila je u vezi sa kolegom Momom Jakovljevićem, danas hirurgom, ali ta veza nije bila dugoročna. Ljiljana je znala da za nju kaže da je bila zabavna, protkana smehom, ali ipak nije bila ona prava.

 

Mediji su pak mnogo više brujali o njenoj vezi sa Goranom Bregovićem, koji joj je čak posvetio njegov veliki hit "Bitanga i princeza".

 

GORAN JE BIO VELIKI ZAVODNIK U MLADOSTI
GORAN JE BIO VELIKI ZAVODNIK U MLADOSTI foto: Damir Dervišagić

 

Ljiljana je bila prava zvezda i Brega jednostavno nije mogao da odoli lepoti i šarmu tadašnjeg najpopularnijeg modela. Zajedno su bili dve godine. Nakon što su raskinuli, isplivala je istina o njihovoj vezi. Kako su tad pisali mediji Ljilja je bila poprilično ljubomorna, a to njemu nije prijalo u momentu kada mu je karijera išla uzlaznom putanjom.

 

Nakon što je pobedila na izboru Elite lice godine časopisa Bazar odlučuje da ode na svetsko takmičenje lepote u Akapulku. Nakon uspeha Tica se 1983. godine preselila i ostala da živi u inostranstvu.

 

 

Ljiljana je osvajala mnoge muškarce gde god da se pojavila, ali nju je uspeo da osvoji samo jedan. Na jednom gala prijemu upoznala je sadašnjeg supruga, a tadašnjeg direktora marketinga nemačkog izdanja časopisa ‘Elle’.

 

Nakon kraće veze oni su odlučili da se venčaju. Proslava je upriličena 1987. na Hvaru, a nakon toga je lepa manekenka postala mama u 46. godini. Na svet je donela sina Lenija, koji je upotpunio njihovu sreću.

 

Majčinstvo je okrenulo Ticu potpuno drugačijem životu. Posvetila se suprugu i građenju porodice, manekenstvo je ostalo deo njene mladosti, a danas se uspešno bavi biznisom u oblasti gastronomije.

 

Bonus video:

Priča o prvoj beogradskoj diskoteci

 

 

 

 

 

 
makonda-tracker