umetnička porodica

Voleli se 20 godina, upoznali se u pozorištu: Malo ko zna da smo suprugu Milenka Zablaćanskog gledali u domaćim serijama

0

Mnogi ne znaju da je žena pokojnog glumca Milenka Zablaćanskog naša poznata umetnica. 

Da li znate ko je supruga Milenka Zablaćanskog?
Da li znate ko je supruga Milenka Zablaćanskog? foto: Youtube Printscreen

Duhoviti i šarmantni Milenko Zablaćanski mnogima je bio jedan od omiljenih domaćih glumaca. 

 

Njegove humoristične bravure i nezaboravne opaske u brojnim domaćim serijama mnogima će zauvek mamiti osmeh.

 

Brojni likovi koje je tumačio ne bi imali ni mali deo te popularnosti da ih nije upravo on igrao, kao što su Đorđino iz Srećnih ljudi i Mikser iz Porodičnog blaga.

Nažalost, Milenko nas je prerano napustio 22. januara 2008. godine. Milenko se hrabro borio za život nakon saobraćajne nesreće koja se desila 5. januara, ali je ipak podlegao povredama i preminuo 17 dana kasnije. 

 

Zablaćanski je pre udesa bio sa ženom i sinom u vikendici u naselju Gajevi kod Zlatibora. Njihov odmor tada je prekinula tužna vest - da je tetka njegove supruge preminula. 

 

Zato je trebalo da odu iz Gajeva, ali kako je bilo loše vreme, Milenko je procenio da putevi nisu bili baš najbezbedniji.

Zato je doneo odluku da on sam ide kolima, a da sin i supruga putuju autobusom.

 

Milenko je predosetio da bi na putu moglo da dođe do nesreće i tako je spasio živote svom sinu i ženi  - našoj poznatoj umetnici Snežani Vesković Zablaćanski.

 

Snežana je po struci balerina i kostimograf, a Milenko i ona upoznali su se na radnom mestu - u Pozorištu na Terazijama.  

 

Oni su ludo voleli, zajedno su proveli dve decenije i dobili su dvoje sinova, od kojih je jedan danas uspešan glumac

 

- Bio je zaista poseban čovek zbog čega se svakog dana zahvaljujem Bogu što sam sa njim provela 20 godina života. Umeo je da nasmeje, vrati snagu. Bio je borac, vredan i odgovoran čovek. Tu smo negde slični - rekla je Snežana svojevremeno za Pres. 

Kako kaže, njegov karakter joj i danas daje snagu da se bori.

 

- Zato se i trudim da zadržim snagu, jer znam da u suprotnom on to ne bi odobravao. On se ni bi predao. Borio bi se za decu. Kakav je on zapravo govore njegovi prijatelji koji su uz nas - pričala je Milenkova supruga.

 

A Snežana, iako joj to nije profesija, se malo oprobala i u glumi. Imali smo prilike da je gledamo u dve manje uloge u poznatim domaćim serijama.

 

U ostvarenju Junaci našeg doba se u nekoliko epizoda pojavljuje kao sobarica Božana, dok je u seriji Stižu dolari u jednoj epizodi tumačila lik sobarice Slavice Janković. 

 

Bonus video: 

 

Glossy tim - Press 

 

makonda-tracker