nikada u javnosti

Ivan je glumac, a retko ko zna da je Milenko imao JOŠ JEDNOG SINA: Kako izgleda i čime se bavi NIKOLA ZABLAĆANSKI?

0

I dok je stariji sin krenuo očevim stopama, Nikolu Zablaćanskog gotovo nikada nismo imali prilike da vidimo u medijima 

MILENKO ZABLAĆANSKI JE IMAO I MLAĐEG SINA  NIKOLU
MILENKO ZABLAĆANSKI JE IMAO I MLAĐEG SINA NIKOLU foto: Vladimir Šporčić

Poznati glumac Milenko Zablaćanski godinama je bio veoma posvećen glumi i porodici, koja mu je bila najvažnija na svetu. To je dokazao i kada je tog kobnog dana odlučio da suprugu Snežanu i mlađeg sina Nikolu pošalje sa Zlatibora autobusom kući.

 

Tragedija koja je zadesila porodicu Zablaćanski, kada je glumac doživeo tešku saobraćajnu nesreću na putu Zlatibor - Beograd. 

 

Kako su tada mediji pisali Milenko je sa porodicom bio na odmoru u selu u blizini Zlatibora, kada su dobili vest o smrti Snežanine tetke. Uslovi za vožnju su bili teški, pa je Milenko odlučio da sina i ženu pošalje autobusom, a on da se vrati kolima.

 

Čini se da je ta odluka koju su doneli zapravo bila spas za sve, osim Milenka. On je 5. januara  doživeo nesreću kada je automobil marke "Mercedes" proklizao i ušao u suprotnu traku udarivši direktno u glumčev automobil.

 

Milenko je smešten u užičku bolnicu, gde je par dana proveo u komi.

Kada se nije probudio posle nekoliko dana, prebacili su ga u VMA u Beogradu, gde je 22. januara preminuo usled povreda, nakon čega je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

 

Iza Milenka je ostala supruga i dva sina, od kojih jednog, Ivana Zablaćanskog veoma dobro znate iz brojnih domaćih ostvarenja, dok je drugi potpuno anoniman. 

 

U pitanje u Nikola Zablaćanski, momak koji se bavi animacijom i živi u Beogradu. Kada je kao dečak, dobio svoj prvi kompjuter i bio je zanesen igricom Heroes III.

 

U trenucima kada je bio odvojen od svog računara potrebu za uživanjem u lepo ilustrovanom artstyle-u je nadomestio crtanjem i kreiranjem sličica kroz koje je pričao svoju priču – što je danas, mnogo godina kasnije, nakon završenog Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu na smeru Animacija, postala profesija koja mu ispunjava svakodnevicu.

 

Nikola ne voli da se eskponira javno, ali svoj umetnički stil opisuje kao smešan, dosta intenzivno obojen i pomeren. Nikola kroz svoje radove iskazuje svoj karakter.

 

Bonus video

Jami iskreno o Lauševiću 

 

makonda-tracker