za ceo život

Posvetio joj je jednu od najlepših pesama Balkana: Dejan Cukić je 35 godina u braku sa svojom "SAVRŠENOM ŽENOM"

0

Bar jednom ste se zaljubljeni nasmešili uz stihove pesme koju je inspirisala supruga Dejana Cukića

Milica i Dejan Cukić zajedno su još od početka osamdesetih
Milica i Dejan Cukić zajedno su još od početka osamdesetihfoto: Antonio Ahel/ATAImages

U Ustanovi kulture Vuk juče je održana godišnja dodela nagrada GODUM Udruženja muzičara džez, rok i zabavne muzike, koja je okupila veliki broj istaknutih umetnika domaće scene.


Jedan od njih bio je i Dejan Cukić, jedan od omiljenih srpskih rokera, koji je na svečanost stigao u pratnji supruge Milice.

 

Par je bio modno usklađen, u crnoj boji, a oni su, kao i obično, sve vreme bili nasmejani i nerazdvojni, kao i proteklih 35 godina, koliko su u srećnom braku.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Gotovo da nema osobe na našim prostorima koja ne zna hit koji je Dejan posvetio svojoj životnoj saputnici, jednu od najlepših i najvedrijih ljubavnih pesama na našim prostorima. Mnogi su plesali uz stihove "Ja stojim ovde visok do tavanice i moja ljubav za te nema granice jer ja te volim, Milice", a ova ljubav obeležila je Cukićev život.

 

Kako je muzičar jednom prilikom ispričao, od detinjstva je bio zaljubljive prirode – sve dok u njegov život nije stigla Milica.


Zaljubljive sam prirode i već sam u prvom razredu bio zatreskan u jednu devojčicu. Bilo je tih divnih odnosa s nekim divnim ženama. Lepo je to što sam sa većinom u prijateljskim odnosima, bar na Fejsbuku. Kada je Milica ušla u moj život, dosta se toga promenilo – otkrio je Cukić u ispovesti za Kurir pre nekoliko godina.

 

Dejan Cukić je decenijama u skladnom braku
Dejan Cukić je decenijama u skladnom brakufoto: Marija Mladjen/ATAImages

Prema njegovim rečima, oni su se najpre sretali na žurkama tokom osamdesetih i u mladosti bili u turbulentnoj vezi, a potom se skrasili i ostali zajedno decenijama.


Upoznali smo se na žurki, tad smo bili klinci, početak osamdesetih. Uglavnom smo se na taj način sretali. Imali smo burnu vezu prvih nekoliko godina - te jesmo, te nismo zajedno. Onda smo se zakucali zajedno i ovog juna proslavili smo 33 godine braka – ispričao je pre dve godine.


Cukići su tokom duge ljubavi dobili dvoje dece – sina Aleksu i ćerku Anu, za koje je muzičar rekao da su "pametniji od njega": sin je završio Elektrotehnički fakultet, dok je ćerka psihološkinja. Što se tiče Milice, ona je muzejska savetnica u Muzeju primenjenih umetnosti, u Odseku za obrazovanje i komunikacije.

 

Dejan Cukić je decenijama u skladnom braku
Dejan Cukić je decenijama u skladnom brakufoto: Milan Maricic/ATAImages

Prema Cukićevim rečima, ne postoji tajna dugog i srećnog braka, ali on veruje da je jedna od ključnih stvari poverenje.


Mislim da je to nešto što smo izgradili kroz tih nekoliko godina nepoverenja. Podrška jedna drugom je ono što je najvažnije. Ne verujem u formule za brak ili bilo šta. Formula je da se potrudiš. Strpljenje, poverenje i razmišljanje jedno o drugom su najvažniji – rekao je muzičar, koji je jednom prilikom za Story na pitanje gde živi savršena žena odgovorio:


Živi sa mnom. Ne dam vam adresu!

 

BONUS VIDEO

Koje su idealne godine za brak

 

makonda-tracker