"bilo je burno"

Poznati muškarci su drhtali pred njom: Pevačici su posvećeni mnoge pesme, fudbaler je s njom varao najlepšu Jugoslovenku

0

Ljubavni život čuvene pevačice bio je, kako ona kaže, buran, ali zanimljiv

Alka Vuica na snimanju emisije ami g show
Alka Vuica na snimanju emisije ami g showfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Hrvatska pevačica Alka Vuica ovih dana boravi u Srbiji, gde je imala jedno televizijsko gostovanje u kom je pričala o svom ljubavnom životu.


Kako je ona istakla, uverena je da ju je svaki dečko varao i da se zaljubljivala u pogrešne muškarce ili, kako ona kaže, prevarante.


Puno puta sam oprostila prevaru. Mislim da su me svi moji frajeri varali. Imala sam buran život, ali zanimljiv. Takve prevarante volim ocigledno. Rokeri su nekada bili face, u moje vreme. Dan danas bih pre izabrala muzičara nego fudbalera. Volim ih, mi smo druga raja. Kad uzme gitaru pa mi zasvira... – ispričala je pevačica u emisiji Ami G Show.


Alkin ljubavni život je, prema njenoj oceni, bio buran, a bio to slučaj ili, on je svakako privlačio pažnju javnosti širom prostora stare Jugoslavije.

 

Alka Vuica
Alka Vuicafoto: Instagram printscreen

Prva ljubav Alke Vuice bio je Adi Karaselimović, bubnjar grupe "Srebrna krila", s kojim je pevačica stupila u vezu kada je imala 18 godina. Par se upoznao u poznatom klubu "Scena", a njihova ljubav trajala je četiri godine.


Tokom njenih dvadesetih, na njen šarm pao je čuveni muzičar Goran Bregović Brega. Kako je pisalo osamdesetih, ona je kao novinarka došla u Sarajevo da za zagrebački magazin "Polet" uradi intervju sa članom iz gupe "Bijelo dugme".


Ti nisi došla zbog intervjua, nego radi udaje – rekao joj je navodno Bregović na samom početku razgovora.


Uskoro su se pojavile glasine da su Alka i Brega u tajnoj vezi, kao i da joj je on posvetio pesmu "Pedikulus pubis", zbog koje se, opet navodno, ona naljutila na njega.

 

Goran Bregović bio je jedan od najpopularnijih muzičara u Jugoslaviji
Goran Bregović bio je jedan od najpopularnijih muzičara u Jugoslavijifoto: Z. Milutinovic/ATAImages

Jugoslavijom su kružile glasine da je u Alku Vuicu bio zaljubljen i poznati pevač Boris Novković, o čemu je i sama pričala jednom prilikom.


– Pisala sam mu mnogo pesama koje su veliki hitovi. Znam ga otkad je imao 8 ili 9 godina, a ja sam imala 18. Jednom prilikom je ispričao da se zaljubio u mene kad me je upoznao, ja sam tada bila sa Adijem iz "Srebrnih krila" i letovali smo zajedno sa Đorđem, ja sam čuvala Borisa, bio je presladak. Kad je stasao, došao je kod mene da mu napišem tekstove, bila sam oduševljena – pričala je ona.


Nakon ljubavi s Bregom, planule su emocije između Alke i Momčila Bajagića Bajage, miljenikom ženske publike od Vardara do Triglava.


Bili smo mladi, pisali smo pesme jedni drugima, bilo je tu ljubavi, neke pesme su postale stvarno veliki hitovi. Meni je nepristojno, šta da govorim ko je meni šta napisao. Ja vam mogu otkriti šta sam ja Bajagi napisala, napisala sam ih više, ali jedna od pesama koja je nastala iz naše ljubavi je: "Gde Dunav ljubi nebo" – otkrila je Alka u jednoj emisiji.

 

Momčilo Bajagić Bajaga na Beer Fest-u
Momčilo Bajagić Bajaga na Beer Fest-ufoto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Godine su prohujale, a pevačica je i dalje u sjajnim odnosima s najpoznatijim muškarcima koje je ljubila.


Mi smo u odličnim odnosima, Goran mi je veliki prijatelj, Momo isto, čujemo se, vidimo se kad možemo. Savetujemo se oko pesama, jako sam srećna što sam ljude koje sam volela zadržala u životu, jer smatram da je ljubav energija koja ne nestaje, već se pretvara u nešto drugo. Možda zaljubljenost može nestati, ali prava ljubav ne, ona ostaje uvek – istakla je.


Mediji su svojevremeno pisali i da je čuveni hrvatski fudbaler Igor Štimac varao suprugu Suzanu Žunić, bivšu Mis Jugoslavije, upravo s Alkom Vuicom. I sama je komentarisala ove navode izraživši samo poštovanje prema slavnoj lepotici.

 

Alka Vuica na snimanju emisije ami g show
Alka Vuica na snimanju emisije ami g showfoto: Antonio Ahel/ATA Images

Veoma cenim Suzanu i žao mi je što je zbog mene bila povređena. Sudbina nam je spojila živote na vrlo ružan način, ali samo zato što smo obe jako volele istog muškarca i verovale mu – priznala je.

 

 

makonda-tracker