odmah se uselila kod njega

Prvi ju je spazio – njegov sin! Ljubav bogataša s decenijama mlađom suprugom trajala je 38 godina, a počela neobično

0

Kada je egipatski plejboj kog danas znamo kao poslednjeg ljubavnika princeze Dajane prišao mladoj lepotici, svojoj vršnjakinji, nije ni slutio da će ona postati njegova maćeha

Mohamed al Fajed umro je dan nakon godišnjice smrti njegovog sina Dodija
Mohamed al Fajed umro je dan nakon godišnjice smrti njegovog sina Dodijafoto: Steve Maisey / Avalon / Profimedia

Britanski mediji javili su juče da je preminuo egipatski biznismen Mohamed al Fajed, koji je u Velikoj Britaniji izgradio poslovnu imperiju i bogatstvo procenjeno na 555 miliona dolara.


Vlasnik čuvene robne kuće Harrods, koji je nekada posedovao i FK Fulam, ipak je najpoznatiji kao otac Dodija al Fajeda, dečka princeze Dajane u trenutku njene smrti, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u pariskom tunelu 1997. godine.


Dodi, čije je pravo ime bilo Emad, bio je Mohamedovo prvo dete, a dobio ga je u dvogodišnjem braku sa Samirom Kašogi, sestrom poznatog trgovca oružjem i biznismena Adnana Kašogija.

 

Šezdesetih se Mohamed al Fajed preselio u London, gde mu se sin pridružio nakon što je završio studije u Švajcarskoj.

 

 

Dodi, koji je radio kao ataše u Ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata, imao je, međutim, mnogo oblasti u koje je umešao prste, pa je bio i izvršni producent više uspešnih filmova. Štaviše, upravo je on producirao "Vatrene kočije", ostvarenje koje je osvojilo četiri Oskara.


Bio je Dodi poznat i kao plejboj i mladić u svakom trenutku okružen lepoticama, a upravo je zahvaljujući tome njegov otac pronašao ljubav svog života.

 

 

  • Kako je Dodi spojio Mohameda sa svojom vršnjakinjom?


Mlađi Al Fajed bio je zadužen i za potragu za novim licima u modnoj kući Balmain, pa često posećivao izbore za mis širom Evrope. Kada je jednom prilikom prisustvovao izboru za Mis Finske, dok su svi gledali u pobednicu takmičenja, Dodi je zapazio svoju vršnjakinju i mladu manekenku Hajni Vaten.

 

Prišao joj je, predstavio se i pozvao je da dođe u Pariz kako bi bila novi model Balmain-a.

 

U Francuskoj je odmah počela da radi, ne sluteći da će njena karijera biti kratka – po dolasku u Pariz, Dodi ju je na jednom događaju upoznao sa svojim ocem Mohamedom i usledila je ljubavna priča duga 38 godina.

Egipatski bogataš je, ubrzo nakon što su započeli vezu, pitao 26 godina mlađu Hajni da se useli kod njegov luksuzni dom na londonskom Park lejnu i ona je pristala. Venčali su se 1985, a ona se bavila modelingom i naredne tri godine, da bi tada odlučila da se povuče i posveti porodici.


U tom trenutku, Mohamed i Hajni već su imali ćerke Džasmin i Kamilu i sina Karima, a nakon što je ona otišla u manekensku penziju dobili su i sina Omara, danas poznatog poslovnog čoveka.


Par se nakon nekog vremena povukao u svoj dom u Sariju, a mnogo vremena provodili su i u vili u finskom Espou.

 

Mohamed al Fajed i Hajni Vaten na sahrani princeze Dajane
Mohamed al Fajed i Hajni Vaten na sahrani princeze Dajane foto: Photoshot / Avalon / Profimedia

Mohamed se do samog kraja nije oporavio od Dodijeve iznenadne smrti i do samog kraja je pokušavao da utvrdi sve pojedinosti koje su dovede do ove tragedije, a Hajni mu je bila najveća podrška u decenijama patnje za sinom. 

 

Zbog toga smo ih proteklih godina retko viđali, dok su ranije u više navrata bili gosti na prestižnim događajima širom Britanije i Francuske.

 

 

BONUS VIDEO

Dirljiv gest kraljice Elizabete na sahrani princeze Dajane

 

makonda-tracker