da li ste znali?

Živela NA BRODU, intervjuisala Trampa, a jednog čoveka i dalje NIJE PREBOLELA: UZBUDLJIV život Vesne (Jugović) de Vinče

0

Bila je udata za "najlepšeg čoveka u Jugoslaviji", a ceo njen život je materijal dostojan filma.

Vesna de Vinča
Vesna de Vinčafoto: Milan Maricic/ATAImages

Naša novinarka i spisateljica Vesna de Vinča je rođena u Beogradu kao Vesna Jugović, a svojim životom i stavovima neretko privlači pažnju javnosti. Nedavno je otkrila i kako već 30 godina se podvrgava gladovanju, te navodno tako štiti telo od bolesti.

 

Ovo nije najbizarnija stvar u Vesninom životu, njeno prezime je sigurno neobično, a radi se o tome da je preuzela to onog trenutka kada je počela da popularizuje tezu kako je u Vinči nastala evropska civilizacija.

 

Živela je dugo na brodu usidrenom na ušću Dunava i Save. Luksuzno opremljen brod je bio jedini takav u Beogradu. Na njega je jednom bačen Molotovljev koktel, dok je tamo bila i zabavljala se sa društvom. Tvrdila je kako su u pitanju komšije koje bi da joj otmu mesto…

 

Uspela je da uradi intervju sa Donaldom Trampom, a njen ljubavni život je posebna priča. Prvi suprug je bio novinar Milan Lango.

- Moj prvi muž je od mene bio stariji 20 godina i u njemu sam tražila oca koji je tek bio preminuo u tom trenutku. Imala sam tu sreću da rastem uz velike muške figure, šmekere, kavaljere i velike ličnosti. Od Langa sam se razvela posle sedam godina braka. Bio je stručnjak za mlade žene. Sati provedeni sa kumom Batom Živojinovićem, Tomom Zdravkovićem, Kaporom i drugim legendama deo su nezaboravnog iskustva. Pila sam sa njima stalno i gotovo postala alkos - rekla je jednom prilikom.

 

Vesnin drugi suprug je bio Predrag Vitas, čovek apolonske lepote, kako je ona govorila. Bila je to ljubav puna strasti, podrške, razumevanja i smeha.

- Bio je najlepši čovek u bivšoj Jugoslaviji u kojeg su mnogi bili zaljubljeni. Imao je te divne, plave oči kojima me je osvojio, kao iz vikend ljubavnog romana. Imao je apolonsku lepotu. Bio mi je učitelj, ljubav, sve. Pala sam u nesvest kada smo ga sahranjivali. I danas nosim crninu.


Nažalost, Predrag je preminuo 1999. godine od karcinoma, a ona je taj gubitak jako teško podnela.

Danas, Vesna je osnivač kompanije Miss Yu i mnogima je time postala glavna asocijacija na domaći izbor za Miss.

 

 

makonda-tracker