ko bi rekao?

Ova 3 hita svi znamo, ali malo ko zna da su ih Bajaga i poznata pevačica posvetili jedno drugom dok su bili u ljubavi

0

Ove numere se svrstavaju među naše najlepše balade, a Bajaga i čuvena pevačica su ih posvetili svojoj ljubavi

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Bajaga je autor nebrojenog broja hitova, koje svi već decenijama pevušimo po raznim proslavama, ali i u trenucima opuštanja i nekim drugim prilikama.

 

Bajagić je kad se pojavio na muzičkoj sceni važio za jednog od najpoželjnijih muzičara. Dok je bio mlad često su se razne priče ispredale o njegovim vezama, a jedna od tih priča vezana je i za pevačicu Alku Vuicu.

 

Kako se tada pričalo, Alka je sa svega 18 godina upoznala Momčila u jednom popularnom jugoslovenskom klubu tog vremena, koji se zvao Scena. Leptirići u stomaku su se odmah probudili i veza je započela. Bajaga joj je bio prva velika ljubav, a njihova romansa je trajala oko četiri godine.

 

Alka je i sama je priznala da je svojevremeno jako volela našeg muzičara, a otkrila je da mu je napisala jedan veliki hit koji već decenijama svi dobro znamo. U pitanju je balada Gde Dunav ljubi nebo, koji izvodi Josipa Lisac, ali je autorka teksta Vuica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alka Vuica (@alka.vuica)

 

- Bili smo mladi, pisali smo pesme jedni drugima, bilo je tu ljubavi, neke pesme su postale stvarno veliki hitovi. Meni je nepristojno, šta da govorim ko je meni šta napisao. Ja vam mogu otkriti šta sam ja Bajagi napisala, napisala sam ih više, ali jedna od pesama koja je nastala iz naše ljubavi je: "Gde Dunav ljubi nebo" - otkrila je Alka Vuica.

 

Kako je rekla, to je bilo davno i Bajaga i ona su danas u dobrim odnosima, čak su i još uvek ostali u kontaktu.

 

 

- Mi smo u odličnim odnosima, Momo mi je veliki prijatelj. Čujemo se, vidimo se kad možemo. Savetujemo se oko pesama, jako sam srećna što sam ljude koje sam volela zadržala u životu, jer smatram da je ljubav energija koja ne nestaje, već se pretvara u nešto drugo. Možda zaljubljenost može nestati, ali prava ljubav ne, ona ostaje uvek - rekla je Alka za Premijeru.

 

Pravi kavaljer nikad ne ostaje dužan dami, pa tako nije ni Bajaga Vuici. On je njoj, kako su mediji pisali, posvetio svoja dva velika hita. U pitanju su pesme Zažmuri i Sa druge strane jastuka.

 

 

makonda-tracker