"voleli smo se najviše na svetu"

Živeo je kao da snima POSLEDNJI KADAR, nju je voleo 20 godina: Najveća ljubav Igora Pervića je unuka legendarnog glumca

0

Dugo je važio za miljenika žena, a kao naslednik velikih umetnika, od njega su svi mnogo očekivali.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kada je 2019. godine preminuo glumac Igor Pervić, brojne njegove kolege su ostale u šku. Igora ćemo zauvek pamtiti po upečatljivim ulogama, ali i načinu života koji ga je dosta koštao.

 

On je bio sin čuvene primabalerina Lidije Pilipenko i pozorišnog kritičara Muharema Pervića, a značajnu ulogu njegovom detinjstvu je imao i očuh, o čemu je glumac jednom prilikom i govorio.

 

— Jednog dana se na treningu pojave moja majka i očuh. Jedan moj drug im je rekao da sam u školi duvao lepak. Tada mi je taj drug bio najveći neprijatelj, a u stvari mi je bio najbolji prijatelj. Imao sam 13-14 godina. Vozili smo se kući, povezli smo i tog mog druga, i čim je on izašao iz kola, očuh mi je zalepio takav šamar! Imao sam veliku sreću što sam imao očuha koji je sa tolikom ljubavi pristupao meni. Čovek je bio kao da sam mu iz oka ispao, a ja sam ga doveo do ludila — ispričao je on tada.

 

Na njegov šarm su padale žene širom Jugoslavije, a neke od uloga po kojima će ga pamtiti su u ostvarenjima "Nora", "Ančika Dumas", Slučaj Laze Kostića", "Lajanje na zvezde". Svoju prvu rolu dobio je sa samo sedam godina kada je tumačio dečaka u filmu "Porodični orkestar".

Pored uspešne karijere, Igor je imao buran ljubavni život. Najpre je imao romansu sa pesnikinjom Jasminom Holbus, zatim sa glumicom Jelenom Tinskom, a kasnije i sa unukom slavnog Miodraga Petrovića Čkalje, Jovanom Petrović. S njom je otpočeo i zajednički život, a nekoliko godina su bili i van Beograda, međutim njihova ljubav ipak nije opstala.

 

- Šta mogu da kažem o njemu? Voleli smo se najviše na svetu. Ljubav je trajala 20 godina, šta reći više... Od pre 20 godina, do pre neki dan je sve trajalo... To sve govori. Osećam se kao da sam pola sebe izgubila. Danima ne znam gde se nalazim - rekla je Jelena nakon njegove smrti.

Inače, Jelena Tinska se od svoje nekadašnje ljubavi oprostila javnim pismom, a na sahranu nije došla, za šta je obrazložila razloge. Oni su se upoznali na aerodromu i postali nerazdvojni sve dok se pakao droge ponovo nije vratio u njegov život.

- lgor je bio lep, talentovan, duhovit, šarmantan, obrazovan, pametan i nadasve nesrećan, jer nije mogao da se otrgne iz kandži droge. Njegova smrt me je zapravo rastužila. I oprostila sam mu sve. Šteta je što je jedan život tako završen. Život čoveka kome je Bog sve dao i koji je to izgubio. Najtužnija sam sada zbog njegove majke. Nisam otišla na poslednji ispraćaj. Inače imam problem kad je u pitanju izloženost nečijeg tela. Smatram da je to vrhunska intima i da treba da budu prisutni samo najbliži. Ne želim da pamtim taj tužni trenutak. Mi smo se mnogo voleli i ružno rastali. Sada su ostale samo tuga i lepe uspomene - deo je Jeleninog pisma za glumca.

 

 

makonda-tracker