razvod ih nije razdvojio

Majka Relje Popovića volela je slavnog glumca: Zadržala je njegovo prezime, on je do smrti pričao da mu je bila JEDINA

0

Nakon što je čuvena umetnica preminula, mediji su tvrdili da je njen sin i poznati reper Relja Popović krio svoje albansko poreklo. Istina je sasvim drugačija, a polazna tačka za ovu glasinu bila je divna ljubavna priča njegove majke.

Reper Relja Popović i reperka Nikolija Jovanović na jednom gradskom događaju u Beogradu 2022.
Reper Relja Popović i reperka Nikolija Jovanović na jednom gradskom događaju u Beogradu 2022.foto: Antonio Ahel/ATAImages

Budući da popularni reper i glumac Relja Popović ne priča mnogo o svom privatnom životu, malo je poznato da je on sin velike umetnice. U pitanju je Zoja Begoli, rođena Đoković, primabalerina Narodnog pozorišta, koja je preminula 2017. godine.


Ona se usavršavala u tadašnjem Lenjingradu, na čuvenoj Akademiji "A.J. Vaganova", a bila je solistkinja baleta i repetitorka Narodnog pozorišta, potom profesorka na Odseku za balet na Akademiji umetnosti i na Odseku za glumu, uz šta je radila i kao pedagoškinja čuvene škole "Lujo Davičo".


Sa sportskim novinarom Srđanom Popovićem dobila je sinove Mišu i Relju, a Relja je danas jedno od najpoznatijih imena naše javne scene.

 


Istaknuti reper i glumac, koji je godinama u ljubavi s koleginicom Nikolijom Jovanović i s njom ima ćerke Reu i Hanu, vrlo je rano ostao bez oca. Imao je nepune dve godine kad je Srđan Popović preminuo, a ne krije da je to rana koja nikad ne prolazi.


– Mama mi je pričala da sam je na sahrani oca jednog mog druga pitao kome je teže – njemu koji je izgubio tatu sa 14 godina ili meni koji sam tada imao godinu i po. Teško je odgovoriti na to pitanje. Da li je ikad lako preboleti odlazak nekog ko ti znači? Naravno da bih voleo da sam mogao da zapamtim oca. To je rana koju nosim ceo život – iskren je bio reper.


Kasnije se Reljina majka Zoja udala za čuvenog glumca, scenariste i pedagoga Faruka Begolija.

 

Čuveni jugoslovenski i albanski glumac Faruk Begoli
Čuveni jugoslovenski i albanski glumac Faruk Begolifoto: Youtube Printscreen, YU 0 Laki / Jugoslovenski partizani

U pitanju je velika ljubav, a Zoja je nakon 18 godina braka i rastanka s njim zadržala Begolijevo prezime. Kako je sam glumac kasnije pričao, žalio je što se njihov brak okončao, a ostali su u kontaktu i nakon razvoda.


Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji – rekao je Faruk Begoli.


Kako je otkrio, Zoja i on su posebno brinuli jedno o drugom i trudili se da održe kontakt u teškim godinama za našu zemlju.

 

Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro, i ona i ja, sve ređe i ređe smo se čuli – istakao je on nedugo pre smrti.

 


Begoli, koji je preminuo u Prištini 2007. godine, rekao je da ga je ova ljubavna priča učinila bogatim i zahvalnim čovekom.


– Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života – prisetio se on tada.


Zoja je preminula 10 godina kasnije, a mediji su tih dana pisali da je njen bivši suprug bio Reljin biološki otac, što je reper jednom prilikom negirao.


Kada je moja majka umrla, novinari su pisali da je Faruk Begoli moj otac i pravili konstrukcije da želim da sakrijem albansko poreklo, što je van pameti. Ja ljude delim na dobre i loše, ne po nacionalnosti – naglasio je tada Popović.

 


On je otkrio da je od oca Srđana, sportskog novinara koji je izgradio veliku karijeru, nasledio ljubav prema jednog sportskom klubu.


Bio je veliki navijač “Partizana”, što dugo nisam znao, ali sam od malena gajio veliku ljubav prema KK “Partizan”. Inače, poslednju noć pre smrti proveo je družeći se sa fudbalerima “crno-belih”, koji su dan kasnije igrali neku važnu utakmicu – ispričao je Relja.


Reper je posebno zahvalan svojoj majci zbog svega što je učinila za svoju porodicu u teškim vremenima, sama i, kako on kaže, neverovatna.


Moja majka je bila jedna neverovatna žena. I u suludim vremenima inflacije, iako je imala malu platu, uspevala je da Miša i ja ne oskudevamo. Možda nisam mogao da dobijem patike koje su nosila neka druga deca, ali je u kući uvek vladala ljubav. Iz ove perspektive gledano, koliko god da nam je nešto falilo, ništa nam nije falilo – rekao je Relja u jednom intervjuu.

 

 

makonda-tracker