da li ste znali?

"Sećam se da je bilo hladno i da smo promrzli": Mesto gde su se venčali Filip i Madlena Cepter je danas nezamislivo

0

Filip i Madlena Cepter slave čak pet decenija ljubavi.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Filip i Madlena Cepter su u ljubavi još od studentskih dana, a nedavno su u Beogradu otvorili Palatu umetnosti Madlena, u znak velikog jubileja i pet decenija braka.

 

Oni su počeli život od nule u Austriji i danas žive u velikom bogatstvu, dok njihovu sreću upotpunjuje ćerka Ema, koju su usvojili, a o čemu je Madlena jednom prilikom govorila.

Ljubavna priča moćnog para počela je početkom sedamdesetih godina prošlog veka, kada su se tokom studiranja upoznali i zaljubili. Posle fakulteta zajedno su otišli u Austriju i započeli svoj uspon pa su danas od profesorke srpskog jezika i prodavača posuđa došli do frapirajućeg bogatstva.

 

‒ Venčali smo se četiri godine posle upoznavanja u Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu, 1972, kada smo oboje bili studenti. Venčanje pamtim kao bajkovit prizor seoske idile, u snegom zavejanoj Kozarskoj Dubici. Da, venčali smo se u selu u današnjoj Republici Srpskoj, u okruženju Filipove šire familije. Sećam se da je bilo veoma hladno i da smo dobro promrzli. Filip je uskoro morao da ide u vojsku, a ja... Kako da vam kažem... Deo mene otišao je s njim - započela je Madlena.

Jednom prilikom je dodala i kako slike iz prošlosti nikada ne izblede i šta je to po čemu će pamtiti supruga iz mladosti.

 

‒ Te slike nikada ne izblede. Mladost‒radost. On je bio visok, vitak, lepog lica i očiju, ali, što je mnogo važnije, zračio je energijom i optimizmom, umeo je da se smeje od srca. Ukratko, bio je “gospodin Šarm”. Sadašnji borbeni biznismen, kreativni poslovni čovek, kao mladić imao je nešto poetično i sanjalačko. Verovao je u sebe i u budućnost. A ja? Bila sam mlada i zaljubljena, sa vrlinama i manama o kojima bi on mogao da govori, kao i drugi koji me pamte iz tih dana - zaključila je Madlena.

 

 

makonda-tracker