neverovatna priča

On je bio (umalo) prva ljubav Verice Rakočević: Pokušao je da je ponizi, a godinama kasnije su se sreli – kao u filmu

2

Iako je lako mogao da joj slomi srce, Verica Rakočević je vrlo mlada ostala snažna i dala u sebi svečano obećanje, a život ju je iznenadio kao u romanu

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Modna dizajnerka Verica Rakočević od 2013. godine je u skladnom braku s kompozitorom Veljkom Kuzmančevićem, koji je njena "treća sreća" u ljubavi.


Ranije je jedna od najpoznatijih žena u istoriji mode na ovim prostorima bila udata za pilota JAT-a Borana Karamana i potom Zorana Rakočevića, a iz ranijih brakova ima troje dece: ćerku Elenu Karaman, ćerku Milenu i sina Miodraga Rakočevića.


Verica retko priča o svom privatnom životu, naročito o bivšim ljubavima, a jednom prilikom podelila je prisećanje na čoveka koji je mogao da bude njena prva ljubav – ali je život hteo drugačije. U pitanju je gotovo filmska priča i velika životna lekcija.

 

Naime, ona je ispričala kako je kao gimnazijalka bila zaljubljena u momka koji je očarao sve njene vršnjakinje. S njim je ugovorila izlazak, ali nije mogla da se dotera kako bi želela.

 


Kada je trebalo da odem na prvi sastanak u životu, u četvrtom razredu gimnazije, nisam imala druge farmerke osim jednih iscepanih koje je mama zakrpila. Tada nisu bile u modi iscepane farmerke. Postojao je taj jedan Bane u kog su sve devojke bile zaljubljene, a i ja sam, kako kažu, bila lepuškasta – ispričala je Verica u emisiji "Iz profila" pre nekoliko godina.


Ona je priznala da je za nju nezaboravan bio trenutak kada je pomenuti mladić pokušao da je ismeje.


Mama me je pustila da izađem u četiri sata u bioskop. Nikada neću zaboraviti scenu kada sam došla, a on me je pogledao ispod oka i pitao me: "Pa, zar ti nemaš ništa drugo da obučeš nego te iscepane farmerke?". Ja sam se okrenula i rekla mu: "Nemam. A ti sada idi sam u bioskop!" Verovali ili ne, u tom momentu nisam bila tužna, ali sam u sebi pomislila da će on jednog dana morati zaista da ide iscepan, a ja neću – nastavila je ona priču.

 

1 / 10 Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages


Njen epilog je kao iz nekog romana: decenijama kasnije, ovaj momak i Verica ponovo su se sreli – ali ona nije mogla ni da pretpostavi u kakvim okolnostima bi to moglo da se desi.


Pre nekoliko godina sam videla jednog poluprosjaka na ulici i to je bio on. Život piše romane i svako ima neki svoj put i na tom putu bi trebalo da se trudimo da budemo dobri – zaključila je Verica.

 

 

makonda-tracker