DA LI STE ZNALI?

Nakon razvoda su postali poslovni partneri: Ovaj poznati muškarac je bivši muž Gorice Nešović (FOTO)

0

Poznata novinarka i voditeljka Gorica Nešović preminula je u 59. godini.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Gorica Nešović je bila novinarka i voditeljka prepoznatljivog glasa. Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B. Nikada se nije plašila da iznese svoje stavove, ali na vrlo zanimljiv način. Po tome će ostati i upamćena.

 

Ona je deset godina bila u braku sa Slobodanom Nešovićem Lokom, koga mnogi znaju kao učesnika emisije Četiri i po muškarca. Njih dvoje imaju sina Marka.

Posle razvoda su ostali u prijateljskim odnosima, a Gorica je često isticala kako joj je tada pripao epitet samohrane majke i raspuštenice, pa je govorila o toj temi u svom blogu.

 

- Kad sam se razvela, upala sam u status „samohrane majke“. Kako to glupo zvuči, kao – hrani se sama. Ima i gora varijanta – raspuštenica. Raspuštena, radi šta hoće. Ponižavajuće ‒ istakla je, konstatujući da se za muškarce koji žive sami sa decom uglavnom kaže samohrani roditelji, dok žena koja je u istom položaju izaziva sažaljenje - rekla je ona.

 

- Dobro je da sa bivšim partnerom ostanemo u dobrim odnosima, ne samo zbog dece, već i zbog zajednički provedenih godina koje su bile lepe. Ne traje sve večno. Odnosi treba da se neguju – nekada uspe, nekada ne. Svakako je dobro kad je razvod dogovor. I za to se valja potruditi - govorila je Gorica.

Ona se nikada nije žalila na svog bivšeg muža, ali je u jednoj svojoj kolumni pisala i o temi alimentacije.

 

- Alimentacija, kakva ružna reč. Asocira na nešto mučno, nemoguće, na bol u stomaku, na nepravdu, na sistem koji ne funkcioniše. Više zvuči kao bolest, nego kao pravda za decu. Alimentacija kao demencija," napisala je uz opasku. "Da se razumemo, ne duguju oni te pare svojim bivšim ženama, već svojoj, zauvek, deci - napisala je novinarka.

 

Loka se nakon razvoda oženio Irenom Nešović, a on i Gorica su postali i poslovni partneri u međuvremenu.

 

 

makonda-tracker