ogromna ljubav

Udala se s 19 godina, živeli su bajkovito — a onda se dogodila TRAGEDIJA: Ljubavna priča Jelice Sretenović i njenog Miše

0

Jedna od domaćih glumica koje publika jednostavno obožava od njenih prvih uloga poznata je po širokom osmehu, koji je zadržala uprkos životnim nedaćama.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Čuvena glumica Jelica Sretenović (67) najpoznatija je kao Koka iz "Boljeg života", a ona je tokom svoje bogate karijere zabeležila niz uspešnih uloga i bila deo najpopularnijih projekata. Nju smo gledali u "Nacionalnoj klasi", novim i starim "Kamiondžijama", "Tesnoj koži", "Srećnim ljudima", "Volim i ja nerandže... no trpim", "Policajcu s Petlovog brda", "Kraju dinastije Obrenović", "Mom rođaku sa sela", "Vojnoj akademiji", "Tatama" i mnogim, mnogim drugim popularnih ostvarenjima.

 

Delom je za to što ona u svojoj biografiji ima desetine uloga, od kojih su mnoge u kultnim filmovima i serijama, zaslužna činjenica da je Jelica vrlo mlada uplovila u svet glume. Štaviše, bila je brucoškinja Fakulteta dramskih umetnosti kad su njeni vršnjaci išli u treći razred srednje škole.

 

Jelica Sretenović
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Toliko sam bila sigurna da ću položiti prijemni da nisam ni razmišljala o drugoj opciji. Dobila sam i šamar od sekretara škole. Pitao me je da li sam normalna i rekao da ne može da veruje da se ispisujem, a još ni drugi razred nisam završila! — prisetila se Jelica u jednom intervjuu.


Ne samo što je Jelica ranije nego njeni vršnjaci upisala fakultet nego je pre njih postala i supruga i majka. Tokom studija i prvih uloga, podršku joj je sve vreme pružao njen životni saputnik Miloš Miša Sretenović, s kojim je u brak stupila u devetnaestoj godini. Glumica je jednom prilikom ispričala da je Sretenović bio školski drug njene tetke, zbog čega ga je znala od malih nogu. Međutim, jedan kasniji susret ona smatra presudnim za njihov odnos i, na neki način, opisuje ga kao ljubav na prvi pogled.

 

On je dolazio po tetku da idu u školu zajedno i praktično me je gledao kako rastem. Kada su oni imali 16 godina ja sam imala pet, odnosno, kada su pošli na fakultet, ja sam bila đak prvak. Iako smo se znali od ranije, naš susret posle svih tih godina je bio ljubav na prvi pogled. Zabavljali smo se godinu dana. Miša je bio ozbiljan čovek, radio je u Skupštini grada i, normalno, izlazio po restoranima. Kad ja poželim da idem u diskoteku, i on je išao sa mnom. Izludujem se, izđuskam, a on sedi i čeka i ponekad se samo prekrsti. Miša je bio sjajan! — ispričala je Jelica jednom prilikom.

 

 

Njihova velika ljubav uskoro je krunisana i detetom — ćerkom Anom. Jelica je, naime, zatrudnela tokom treće godina studija, ali je uredno završavala sve obaveze u vezi s fakultetom. Štaviše, jednom prilikom je iz porodilišta produžila na ispit.

 


Ana se rodila u aprilu, a u maju je bio ispit iz glume sa treće godine. To je bio ozbiljan i obiman ispit. Izašla sam, naravno, da polažem i dobila devetku, onako iz porodilišta! Sve se može! — istakla je glumica.

 

1 / 5 Foto: A.K./ATAImages


Jelica i Miša 11 godina posle rođenja prvog deteta su dobili i ćerku Olju, a ova porodica živela je idilično. Međutim, kada je glumica imala 45 godina ostala je udovica — Miša je preminuo usled srčanih problema. Pre nekoliko godina mediji su pisali da se Jelica od teškog perioda oporavila zahvaljujući svom poslu, a prva uloga nakon tragedije bila je ona u kultnom filmu Zdravka Šotre "Zona Zamfirova".


Jelica je danas ponosna mama i baka, a njen unuk, koji živi u Švedskoj, zove se kao pokojni deka — Miloš.

 

 

makonda-tracker