Ne pojavljuju se često zajedno

Nekad žali što nije majka, ali to ne smatra teretom: Gorica Popović i slavni muzičar 30 godina žive u bračnoj idili

0

Šarmantna glumica je tri decenije u srećnom braku, a ističe da njen suprug i ona imaju ista interesovanja i u prošlosti su sarađivali, a nemaju običaj da zajedno obilaze gradske događaje

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jedna od najpopularnijih domaćih glumica Gorica Popović u mladosti je osvajala kako talentom, tako i jedinstvenom prirodnom lepotom, a svojim šarmom je uspela da osigura svoje mesto u srcima publike, pa danas spada u omiljene glumice njene generacije.


Uvek nasmejana Gorica poznata je po tome šta je uvek raspoložena i za pesmu, a tokom osamdesetih je bila članica poznatog benda "Suncokreti", u kom je sarađivala s Biljom Krstić i Borom Đorđevićem. Ona je osmislila i režirala zabavnu predstavu "Brog plovi za Beograd", koji se u Ateljeu 212 izvodi više od 20 godina, a pesma je bez sumnje važan deo njenog života.

 

Zato ni ne čudi što je svoju najveću ljubav u životu pronašla upravo među muzičarima i što je već skoro trideset godina u braku sa saksofonistom Nenadom Petrovićem Nešom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by g.cici (@gorica.ci)


Par će ove godine obeležiti tačno tri decenije braka, a ona je nedavno na konstataciju da ih ne viđamo često u javnosti objasnila da "nema potrebe da se zajednički muvaju".


Mi uživamo u tome što je to tako. Hvala bogu, sarađivali smo zajedno na nekim projektima. On mi je često pomagao kad mi je trebalo nešto u vezi s muzikom. Ja sam pevala songove za „Peline đakonije”, a on ih je zapisivao i pravio aranžmane. Onda sam ja učestovala na koncertima „No smoking orkestra”, radili smo i operu „Dom za vešanje” s Emirom Kusturicom. Nema potrebu da se zajednički nešto muvamo. On to prosto ne voli. Dosta je skroman čovek. To nam nije neophodno. Mislim da je dovoljno to što radimo i da se znatiželja publike na tome zaustavi ― objasnila je ona u jednom intervjuu 2020. godine.


Kako je Gorica istakla, jedna od tajni njihove sreće je to što su se "brzo ukapirali" i što su otvoreni jedno prema drugom.

 

Gorica Popović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Mi smo u braku 28 godina i u početku, dok nismo jedno drugo upoznali, bilo je pitanja "Hoćeš ovde sa mnom" i slično, a onda kažemo: "Neću, to mi je dosadno"... Postavljala sam ja njemu pitanja ili on meni i dobijali smo takve odgovore. Brzo smo se ukapirali i brzo smo navikli na naše živote. Ja na njegove džez klubove ili on na moje predstave. Volimo iste stvari, volimo životinje, imamo interesovanja koja se dobro slažu ― ispričala je Gorica.


Kako je Gorica nedavno ispričala za Kurir, suprug još uvek nije uspeo da je ubedi da pređe u vegane.


On je jedan sjajan čovek. Mnogo voli životinje i zato je i vegan. Nisam veliki ljubitelj mesa, ali nije uspeo da me prebaci na svoju stranu ― rekla je glumica.


Ona je, inače, tom prilikom istakla da ima dana kada zažali što suprug i ona nemaju potomstvo, ali da to nije nešto što je izjeda.


U nekim trenucima zažalim što nisam postala majka. Ipak, nije mi to teret koji mi leži na srcu. Naše dete bi bilo darovito, ali živi se i bez toga ― rekla je tada Gorica.

 

 

makonda-tracker