razvod joj je bio najlepši poklon

Njegovo ime ste čuli mnogo puta, nikad neće nastupati u Srbiji: Znate li koji pevač je bivši suprug Danijele Martinović?

0

Šarmantna pevačica poslednjih meseci je u centru pažnje zbog raskida s muzičkom zvezdom Petrom Grašom nakon 24 godine ljubavi, a malo je poznato da je i pre ove veze bila u ljubavi s jednim poznatim Hrvatom

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Lepa hrvatska pevačica Danijela Martinović (50) i njen kolega Petar Grašo (46) dugo su važili za jedan od najskladnijih parova javne scene na našim prostorima, pa je nedavno sve iznenadila vest da oni više nisu zajedno i da je pevač u vezi s Hanom Huljić (31), koju nekadašnji par zna od malih nogu.
Nakon što su potvrdili da su zajedno, Petar i Hana su saopštili i da čekaju svoje prvo dete, kao i da venčanje ipak nije u planu ove godine.


Proteklih meseci, dok su mediji pisali o detaljima veze novog para, mnogi se osvrću na Danijelu Martinović, koja se odlično oseća u danima, kako kaže, slobode koja joj pruža mogućnost da "uči da leti".


Vrlo neobično iskustvo, učim da letim. "Sloboda" je reč koju jako volim i koja je višedimenzionalna. Mislim da je najvažniji onaj osećaj slobode unutar nas samih. Ja sam težila toj svojoj slobodi unutar sebe, što znači u svemu biti zaista sebi verna — istakla je nedavno pevačica za In Magazin.


Ipak, iako je ljubav s Petrom najveća i najduža u njenom životu, Grašo nije jedini poznati muzičar kog je Danijela Martinović volela. Pre skoro tri decenije njeno srce je osvojio — Marko Perković Tompson.

 

 

Perković je poznat po pesmama koje promovišu nacionalnu mržnju i ustaške povike "Za dom spremni" i "Srbe na vrbe", zbog čega su mu do sad zabranjeni mnogi koncerti u Holandiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji i širom Evrope.


Davne 1995. godine, kad je Danijela imala 24 godine, a on 29, venčali su se u Crkvi Sv. Dominika u Splitu. Bračna sreća je, međutim, trajala samo tri godine, nakon čega su se razveli, a zatražili su i crkveni razvod, kako je pisala Slobodna Dalmacija. Godinama kasnije, 2005, splitski Međubiskupijski crkveni sud je proglasio njihov brak "nevaljanim", a par nikad nije pričao o razlozima za rastanak.


Kako je Tompson istakao jednom prilikom, bio je "presrećan" što je Crkva tako postupila i što je potom mogao da se venča sa svojom partnerkom Sandrom Rogić, s kojom ima petoro dece, a ni Danijela nije krila svoju radost.


Ovo mi je najlepši božićni poklon. Naime, nekoliko dana uoči Božića dobila sam crkveno razrešenje braka s Markom Perkovićem Tompsonom, pa ću jednog dana svečano "da" ponovo moći reći pred Bogom — istakla je pevačica. — I Marko i ja došli smo sa svojim svedocima, koji su svedočili u korist, odnosno na štetu mene kao žene. Ispostavilo se da svog supruga nisam tukla, da nije istina da svesno nisam željela decu, kao i da nisam imala nikakvu tešku bolest koju sam zatajila pri stupanju u brak.

 


Ona je tada istakla i da "nije tajna da voli Petra Grašu".


Celim svojim bićem stojim iza te ljubavi. Smatram da je to najvažnije. Za sve drugo biće vremena — rekla je pevačica tada.


Kako je kasnije pričala, smatra da je mnogo naučila iz kratkog braka s Perkovićem i da je sazrela.


Naučila sam puno. Mislim da sve u našem životu dođe i dogodi se zato što moramo neke stvari proći. Nakon takvog sam zrelija, hrabrija definitivno, i dalje svesna da sve ono što je trebalo biti je bilo. I da smo oboje izvukli najbolje od toga i krenuli u svoje živote. I da me pitate bili nešto menjala, ne bih, jer svako iskustvo donosi spoznaje — objasnila je svojevremeno Danijela.
 

 

makonda-tracker