volela ga je do same smrti

Ona je imala 19 godina, on je bio oženjen: Priča o strastvenoj ljubavnoj aferi Keri Fišer i Harisona Forda

2

Han Solo i princeza Leja iz "Ratova zvezda" bili su odličan spoj na filmu, ali kada su se kamere gasile — bili su i ljubavnici...

foto: Lucasfilm / Twentieth Century Fox/AFP/Profimedia
foto: Lucasfilm / Twentieth Century Fox/AFP/Profimedia

Na današnji dan, pre tačno pet godina, 27. decembra 2016. godine, preminula je glumica Keri Fišer, najpoznatija po ulozi princeze Leje u filmskoj franšizi "Ratovi zvezda". Keri Fišer je izgubila život u 60. godini, nakon što je par dana ranije doživela srčani udar u avionu.

 

Njenu smrt obeležila je i smrt njene majke, čuvene Debi Rejnolds, koja je usledila samo dan kasnije i za koju se pisalo da je izgovorila "Ne mogu da živim bez Keri".

 

 

Keri Fišer u ulozi princeze Leje u čuvenim "Ratovima zvezda" ostavila je neponovljiv trag u filmskoj industriji. Kada je Džordž Lukas predstavio 1977. svetu "Ratove zvezda", čini se da se era filma potpuno promenila, a Harison Ford, Keri Fišer i Mark Hamil postali su svojevrsne ikone krajem dvadesetog veka.

 

O vezi i odnosu Forda i Fišerove, razumljivo, pisalo se i pričalo još tada, a mediji su bili veoma zainteresovani da saznaju da li se i šta događa među protagonistima "Ratova zvezda".

 

Keri Fišer
foto: Profimedia

Kako je otkriveno u poslednjim memoarima Keri Fišer, nazvanim The Princess Diarist, otkriveno je da se afera, zapravo, zaista dogodila između oženjenog 33-godišnjeg Harisona Forda i mlade Keri, koja je tada imala svega 19 godina.

 

Državši detalje romanse za sebe gotovo 40 godina, Keri Fišer je, napokon, do detalja ispričala da je njihova veza uglavnom bila seksualne prirode. Kako je jednom rekla, to je bila "veza na jedno veče koja je trajala tri meseca".

 

 

Osećajući krivicu zbog afere, koju je inicirao Ford, tokom snimanja u Londonu, Keri se prisećala detalja.

 

Nisam tako odgajana, ali tada sam otkrila da je u pojedinim situacijama sve dopušteno — rekla je ona. 

 

 

Iako je ostala profesionalna na setu, Keri je sama rekla da je želela više od afere nego što je Ford hteo. Ona je u memoarima pisala da je bila opsednuta njime, kao i da je joj je bio prvi prioritet. Fantazirala je o tome da Ford ostavi tadašnju ženu Meri Markvart.

 

Ipak, to su bili njeni pusti snovi, jer se Ford vratio porodici kada je snimanje završeno.

 

Star Wars, Ratovi zvezda, Keri Fišer, Harison Ford
foto: Lucasfilm / Twentieth Century Fox/AFP/Profimedia

Doduše, ni brak sa Meri nije potrajao, a Harison Ford se relativno brzo razveo od supruge. To je dalo Keri Fišer šansu da nakratko obnovi ljubav sa glumcem na setu nastavka "Ratova zvezda", "Imperija uzvraća udarac".

 

Vremenom, Keri je prevazišla strast i emocije prema Harisonu Fordu, a udala se 1983. za Pola Sajmona.

 

Keri Fišer je 2016. godine rekla za Gardijan da će uvek voleti Harisona.

 

Da, volim ga. Uvek ću osećati nešto prema njemu.

 

 

makonda-tracker