bez dlake na jeziku

I DANAS SVE INTRIGIRA NJENA KRATKA FRIZURA: Evo kako su Ceca i Arkan odgovorili na najpoznatij trač devedesetih

0

Iako su prošle decenije otkad se folk pevačica ošišala na kratko, ova njena frizura još uvek je tema brojnih rasprava i povod za jednu glasinu

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Kao što su i sami više puta pričali, Svetlana Ražnatović i njen pokojni suprug Željko Ražnatović, poznatiji kao Arkan, zaljubili su se na prvi pogled.


Sudbonosni trenutak između Cece i Arkana dogodio se 2. novembra 1993. godine u hotelu "Interkontinetal", gde mu je i ona odmah zapala za oko.


Spojio ih je Oliver Mandić, koji je angažovao Cecu i Džeja da pevaju na proslavi Srpske dobrovoljačke garde 11. oktobra 1993. godine, a ona je tada imala tremu o čemu je pričala gostujući u emisiji "Maksovizija" na TV Pink 1996. godine.

 

 

Bila je ljubav na prvi pogled, normalno. Ja sam se njega strašno plašila i nije mi bio simpatičan. Mnogo sam čitala o njemu i imala sam iskrivljenu sliku o njemu. Kada je trebao da pevam sa Džejem, za Dan garde — rekla je Ceca gostujući na Pinku 1996. godine.

 

Ja sam čuo da sam ja ošišao neku Cecu. Znao sam pokojnog Tomu Zdravkovića i Lepu Lukić od tih pevača, a Cecu nisam čuo nikada da peva, niti sam je video uživo. Ona kad je došla, oni su mi je predstavili kao devojku koju sam ja ošišao. Tako smo se upoznali — izjavio je Arkan tada, a onda ga je Ceca prekinula:


Nije bilo tako, bilo je: "Daj da upoznam tu devojku Cecu", umilnim glasićem i dodao je: "Baš mi je milo da upoznam devojku koju šišam godinu dana, a ne poznajem je". Ja sam tu pala u nesvest. Čula sam to za šišanje, to je bilo strašno. Pa su se pitali da li nosim periku — govorila je Ceca 1996. godine u emisiji "Maksovizija".

 

1 / 7 Foto: Youtube Printscreen

 

Nakon straha, usledila je ljubav i svadba decenije!

 

Ceca i Arkan stali su na ludi kamen 19. februara 1995. godine. U vili u Ljutice Bogdana očitana je molitva za srećan put, a onda se Arkan u koloni od 60 džipova uputio ka Žitorađi kako bi doveo Cecu u svoj dom. Željko je za ovu priliku obukao crnogorsku narodnu nošnju, a Ceca srpsku.

 

Arkan je tek iz šestog puta uspeo da pogodi jabuku, nakon čega je ušao u kuću Veličkovića i poveo Cecu sa sobom, koju je prvo kupio od njene sestre Lidije. Cecina sestra je tada dobila više hiljada maraka, kao i zlatne satove, Akanov prsten s ruke i dijamante.


Crkveno venčanje Cece i Arkana održano je u crkvi Svetog Arhangela Gavrila u Beogradu. Ceca je na crkvenom venčanju nosila velelepnu belu venčanicu sa dugačkim šlepom, dok je Željko nosio uniformu srpskog oficira sa velikim krstom oko vrata.

 

Svadbu Cece i Arkana tada je pratilo preko 150 akreditovanih novinara i fotoreportera, dok su se snimci sa svadbe decenije našli na 560 televizijskih stanica širom sveta.

 

U decembru 1996. rodio se Veljko Ražnatović, a 1998. Anastasija.


Cecin suprug ubijen je 15. januar 2000. godine pre 21 godinu u beogradskom hotelu "Interkontinental", u kom su se njih dvoje i upoznali i venčali.

 

 

 

makonda-tracker