IN MEMORIAM

Odlazak jednog od najboljih: Ovako je Predrag Ejdus govorio o sebi i svojoj karijeri u svom poslednjem televizijskom gostovanju

0

Poslednji intervju Predraga Ejdusa možete pogledati u novom izdanju emisije 30 minuta, koja će na programu EDU TV-Obrazovne televizije biti u petak, 5. oktobra u 20:30h.

foto: promo
foto: promo

Legendarni glumac Predrag Ejdus u poslednjem gostovanju u televizijskoj emisiji bio je iskren, otvoren , duhovit , jedinstven, a sa voditeljem i autorom emisije 30 minuta Dejanom Jelačom razgovarao je o svom životu i karijeri.

 

Predrag Ejdus se rodio se 24. jula 1947. godine u Beogradu. Završio je 14. beogradsku gimnaziju, a glumu diplomirao 1972. na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju.

 

foto: promo

Od 1985. do 1989. godine bio je predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije, 1993. godine se priključuje Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Od 2000. godine je vanredni profesor glume na Akademiji umetnosti.

 

foto: promo

Odigrao je oko 200 dramskih uloga i snimio više od 50 filmova, učestvovao je u 50 televizijskih drama i 30 tv-serija, ostvario preko 200 uloga u radio-dramama snimljenim za Radio Beograd. Dobitnik je više nagrada i priznanja.

 

Predrag Ejdus je iza sebe je ostavo suprugu Milicu i dvoje dece.

 

 

makonda-tracker