životna priča

SOFIJA LOREN JOJ JE BILA GLAVNA KONKURENCIJA: Najlepša ITALIJANSKA glumica, Đina Lolobriđida oduvek je intrigirala svet

0

Đina Lolobriđida rođena je kao Luiđina i druga je od četiri ćerke predratnog proizvođača nameštaja u gradiću Subjako

foto: Profimedia

 

"Ali, moj muž mi je verovao. Rekao je: Idi, ne želim da jednog dana kažeš kako ti nisam dopustio da napraviš karijeru", pričala je kasnije Đina.

 

Kad je sletela u Los Anđeles, na aerodromu su je dočekali Hjuzovi agenti. Odveli su je u apartman u Hotelu Taun Haus, najluksuznijem zdanju u tom momentu, gde je dobila sekretaricu, kao i šofera, jedinog muškarca kog je po Hjuzovom mišljenju smela da viđa tokom dana, nastavnicu engleskog i učiteljicu pevanja. Uručen joj je i scenario za probno snimanje, a morala je da odigra ulogu u sceni razvoda. Zanimljivo, kratko je prokomentarisala Lolobriđida.

 

Njen boravak u Americi potrajao je dva i po meseca, tokom kojih je svakodnevno odbijala Hjuzovo udvaranje. On, s druge strane, nije imao nameru da odustane.

 

"Bio je jako visok i vrlo interesantan. Imao je dve jakne i jedne pantalone koje je stalno nosio. Sve je na njemu bilo prašnjavo i prljavo, kao da je neki fizički radnik. Izbegavao je novinare, pa smo uvek jeli u ekstremno jeftinim restoranima, ponekad čak i u kolima. Tad sam loše govorila engleski, a on me je naučio da psujem", pričala je kasnije Đina, a na pitanje kako je odolela njegovim udvaranjima, objašnjavala je:

 

"Previše je razlika bilo između nas. Jednom sam mu rekla: Kad bi ti izgubio sve pare koje imaš, onda bih se možda i udala za tebe. Mislim da je bio iznenađen pošto sam bila verovatno jedina osoba nezainteresovana za njegov novac."

 

Moćni udvarači

 

U to vreme, Milko je shvatio kako je došlo vreme da se Đina vrati kući. Da bi je Hauard konačno pustio, potpisala je sedmogodišnji ugovor s njegovim studiom, prema kom je svaka druga američka filmska kuća koja bi je angažovala morala da plati ogromne penale.

 

"Potpisala sam da bih konačno bila sa suprugom i sinom, ali on me je i dalje progonio. Često je slao svoje advokate kod mene, oni su igrali tenis sa Milkom. Ipak, kad posmatram stvari iz sadašnje perspektive, možda je trebalo drugačije da postupim. Kasnije sam shvatila da je Hauard jako interesantan čovek, interesantniji od mog muža", priznala je Đina nakon pola veka.

 

Pred kraj šezdesetih, ona je ipak shvatila da je njen brak propao. Pričalo se o aferi koju je imala sa Kristijanom Bernardom, južnoafričkim hirurgom i pionirom u transplantaciji srca, a 1969. čak se verila sa Džordžom Kaufmanom, prebogatim naslednikom imperije nekretnina. Baš kao i sve drugo, za nju je kraj ljubavi bio nešto najnormalnije oko čega ne treba praviti dramu.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker