životna priča

SOFIJA LOREN JOJ JE BILA GLAVNA KONKURENCIJA: Najlepša ITALIJANSKA glumica, Đina Lolobriđida oduvek je intrigirala svet

0

Đina Lolobriđida rođena je kao Luiđina i druga je od četiri ćerke predratnog proizvođača nameštaja u gradiću Subjako

foto: Profimedia

Od samog početka Đina je imala ogromnu pažnju javnosti, možda baš zato što je nije tražila. S druge strane, to je prouzrokovalo medijski konstruisani rivalitet sa drugom tadašnjom zvezdom u usponu, takođe seks-simbolom Sofijom Loren."

 

Gospode bože, prevrtala bi Đina očima na pitanje o Sofiji.

 

"Ceo taj sukob započeli su njeni agenti za štampu i to nije prestalo pedeset godina. Bilo je strašno dosadno, a čak i kad je promenila te ljude koji su bili zaduženi za odnose s javnošću, koje ja nikad nisam imala, to se nastavilo. Nas dve veoma se razlikujemo i drugačije smo gradile karijere. Ja sam želela da budem umetnik više nego išta drugo, da imam karijeru na visokom nivou", objasnila je jednom prilikom Lolobriđida svoju doslednost.

 

Jednako dosledna bila je i u odbijanju najuticajnijih muškaraca na planeti. Đina se 1949. godine udala za slovenačkog lekara Milka Škofiča, s kojim je 1957. godine dobila sina Andreu Milka Škofiča Juniora. Njen suprug napustio je medicinu da bi se u potpunosti posvetio menadžerskom poslu u Đininoj karijeri. Zvanično su se razveli 1971, nakon 22 godine braka, ali njihov odnos otišao je u nepovrat mnogo ranije.

 

Kao najpoželjnija žena na svetu, Đina je neprekidno bila na meti udvarača i to isključivo onih najsamouverenijih. Jedan od njenih najvećih obožavalaca bio je legendarni Hauard Hjuz, milijarder, biznismen, pionir američkog vazduhoplovstva, pronalazač, filmski producent i reditelj koji je smelo producirao i režirao mnoga ostvarenja već od tridesetih godina prošlog veka.

 

Njegova opsednutost Đinom počela je kad je 1950. godine u štampi video njene fotografije u bikiniju, čiji je autor bio Milko. U tom trenutku ona je iza sebe imala nekoliko filmova, ali još nije bila preterano poznata izvan Italije. Tada četrdesetčetvorogodišnji Hjuz odmah ju je pozvao na probno snimanje u Holivud, gde je upravljao jednim od najvećih studija tog vremena. Prihvatila je očekujući da je pozivnicu dobio i njen suprug. Očekivano, pred samo poletanje iz Rima, shvatili su da ih umesto dve, čeka jedna rezervisana karta.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker