rekao joj je da će mu biti žena

ONA JE BILA ZAUZETA, ON JE ISTE SEKUNDE ZNAO DA ĆE BITI NJEGOVA: Ovako su se zavoleli Dragan Jovanović i Branka Pujić

0

Dok su snimali jedan od najjezivijih filmova srpske kinematografije, dvoje glavnih glumaca se zavolelo. Ipak, Dragan je Branku primetio i ranije...

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Već tri decenije malo koji brak na javnoj sceni može da se uporedi s onim kakav imaju šarmantni Dragan Jovanović i jedna od najlepših srpskih glumica Branka Pujić.


Dragan i Branka ni danas ne mogu da sakriju svoju zaljubljenost i nežnost, a o svom odnosu pričaju otvoreno, pa smo tako pre nekoliko godina saznali i kako je počela ova ljubav.


Glumci, koji su danas roditelji mlade glumice Anđele Jovanović, zagledali su se jedno u drugo tokom snimanja horor filma „Sveto mesto“ iz 1990. Reč je o pomalo zapostavljenom remek-delu jugoslovenske i srpske kinematografije, koji je režirao Đorđe Kadijević, koji je napisao i scenario inspirisan Gogoljevom pripovetkom „Vij“.

 

Glavna muška uloga pripadala je Draganu Gagiju Jovanoviću, koji ovde igra mladog bogoslova Tomu, dok je Branka glumila ćerku moćnog feudalca Županskog, koja tri noći nakon smrti ustaje iz svog kovčega i priređuje Tomi zastrašujuće prizore.


Ono što niko nije očekivao jeste da će se bogoslov i „veštica“ zaljubiti.

 

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen


Istina, prvi put kad sam je spazio znao sam da će biti moja. Morao sam malo da pričekam, ali vredelo je – iskren je bio Gagi mnogo godina kasnije.


Njih dvoje su se, inače, upoznali i pre ovog projekta, ali je Branka bila zauzeta.


Kad sam upoznala Dragana, imala sam dečka. U početku smo se družili, bio je duhovit, mnogo smo se smejali i s vremenom mi se uvukao pod kožu. Sveto mesto nam je bio prvi zajednički projekt i tu je naša ljubav zaista krenula. Ali nešto se događalo i pre toga – iskrena je glumica.


Kako je ona otkrila, kad su se prvi put sreli, Dragan joj je rekao da će se ona udati za njega.

 

1 / 3 Foto: Vladimir Šporčić


Sećam se, kad me prvi put video na Akademiji, rekao je da ću mu biti žena. Imao je ceo plan! A meni je u početku s njim bilo jako lepo, sve je krenulo iz druženja i spontano preraslo u ovo što imamo i danas. Najjače su mu oružje šarm i plemenitost. Duhovit je i vrlo muževan, ali i jako dobar čovek – izjavila je Branka pre nekoliko godina.

 

 

makonda-tracker